EGE AKDENİZ BÖLGESİ GENÇ İŞADAMLARI DERNEKLERİ FEDERASYONU 88.

EGE AKDENİZ BÖLGESİ GENÇ İŞADAMLARI DERNEKLERİ FEDERASYONU 88.

EGE AKDENİZ BÖLGESİ GENÇ İŞADAMLARI DERNEKLERİ FEDERASYONU 88. YÖNETİM KURULU TOPLANTISINI KUŞADASI GİAD EVSAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRDİ


█Gerçek Gazetesi
Ege Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Federasyonunun 88. Yönetim Kurulu Toplantısı Kuşadası Genç İşadamları Derneği ev sahipliğinde Panorama Hill otelde gerçekleştirildi.
Toplantıya EGAFED Başkanı A.Volkan Turgut, EGAFED YİK Başkanı Efkan CEYLAN, KUGİAD Başkanı Ertan SÖZMENER, EGAFED Başkan Vekili Süleyman ERDAŞ, Başkan Yardımcıları Mehmet YABANCI, Ufuk DURSUN, EGAFED Yönetim Kurulu Üyeleri, Atilla YURTSEVER, Abdullah ACAR, Metin DOKUR, Metin LAÇİNOK, Nuri AĞAÇCI, Mehmet ÖZTAŞ, Levent ÇOLAK, Meral TUNCER ARGÜL, Erol AKDEMİR, Derya SEMERCİ, Oktay KARABIYIK,Gökhan MANİSALI ve KUGİAD Üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kuşadası GİAD Başkanı Ertan SÖZMENER, “Sizleri, Turizmin Türkiye"deki birinci kilometre taşı olan, Kuşadası "nda ağırlamaktan duyduğumuz mutluluğu belirtmek isterim. Kuşadası Genç İşadamları Derneği 2003 YILINDA kurulmuş ve bu yıl 10. yaşına girmiş, EGAFED ve TÜGİK"İN önemli GİAD'larından birisidir. Federasyon ve Konfederasyonun kurucu üyesi olarak, GİAD"ların yapılanmasında önemli bir rol almıştır.
2003 yılında kurucu Bşk. Sn. Bayram YILMAZ ve arkadaşları tarafından kurulan ve daha sonra görev gelen Sn Ali Can TURAN Sn. Fahri Alem GÜNAYDIN, Sn Tufan ASRAV ve yönetim kurulları ve değerli üyeleri ile Kuşadası"nın sosyal, ekonomik ve kültürel hayatına çok güçlü katkılarda bulunmuştur. Şu anda aktif, dinamik ve Kuşadası"nın ekonomisine katkı koyan üyeleri ile Kuşadası"nın parlayan güçlü bir STK sıdır. Belediye Meclisinde, odalarda, STK larda ve siyasi partilerde birçok arkadaşımız görev almaktadır. Önümüzdeki seçimlere içimizden birçok arkadaşımız farklı siyasi partilerden değişik görevlere davet almaktadır. Görüldüğü gibi her türlü siyasi görüşten , inançtan ve Coğrafyadan arkadaşlarımız, bireysel başarıları ve takım ruhuyla, gerek kendi işlerindeki başarılarıyla, gerekse şehrimizin önemli noktalarında yönetimlere aday olmuş ve derneğimizin kuruluş amacına hizmet etmişlerdir. Tüm üyelerimizle ayrı ayrı gurur duyuyoruz. Derneğimiz üyeleri, yaklaşık 2.500 kişilik istihdam yaratarak, siyasi ve sosyal hayatın yanı sıra, Kuşadası ekonomisine de çok güçlü bir destek vermektedir.
Kuşadası'nın, turizmin başkenti olarak başladığı yolda zaman içinde geride kaldığı günler olmuştur. Fakat Kuşadası deniziyle, havasıyla , tarihi yerleriyle her zaman Türk turizmin lokomotifi olmayı başarmıştır. Gemi turizmi ile İstanbul"dan sonra ülkemize em büyük döviz girdisini sağlayan 2. limandır. Önümüzdeki dönemde de tekrar önemli noktalara geleceğine olan inancımız tamdır. Son yıllarda ilçemize yapılan uluslararası zincir oteller; Hilton Oteli, Ramada Oteli, Golf Tesisleri ve tabi ki Kongre Merkezi gibi devasa yatırımlar Kuşadası"na büyük katkı sağlayacaktır. Bu büyük yatırımları şehrimize kazandıran tüm yatırımcılara, kamu kurum ve kuruluşlarına, emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Büyük bir geri dönüş yaşayan şehrimizin, gerek ekonomik, gerek sosyal, gerekse siyasi kadrolarıyla, yeni bir çağa hazırlanması gerektiğine inanıyoruz. Kuşadası bu güce sahiptir ve zaman içerisinde yaşanan tüm kayıplar, önümüzdeki dönemde geri kazanılacaktır. Ülke turizminde hak ettiği yeri alacak olan Kuşadası için, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da yapılacak tüm çalışmaların yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile davetimizi kırmayarak toplantımıza katılan federasyonumuza büyük emekleri geçen YİK Bşk. Sn. Efkan Ceylan"a, Federasyon Bşk. Sn. Volkan Turgut"a, tüm katılımcılara, toplantımızı gerçekleştirdiğimiz oteli bize açan değerli üyemiz Sn. Ali Sönmez"e, emeği geçen tüm dernek arkadaşlarıma, Koordinatörümüz Sn. Ayşegül Sazalan Hanımefendiye ve tüm basın mensuplarına çok teşekkür ediyoruz. Federasyon toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Toplantıda söz alan EGAFED YİK Başkanı Efkan CEYLAN ise, “Türkiye"nin özellikle orta doğudaki gelişmelerde aktif bir rol almasını bekliyoruz. Önümüzdeki yıllarda dünyanın en önemli konusu enerji olacaktır. Ülkemiz bu anlamda dünyanın en değerli enerji koridorlarından biri olması avantajdır. Bu avantaj iyi değerlendirilmelidir. Bizim en önemli beklentimiz ve arzumuz barıştır, kardeşliktir. Türkiye"yi yeniden kaosa ve kavgaya götürecek her türlü oyunun karşısındayız“ dedi.
EGAFED Başkanı Ahmet Volkan TURGUT yaptığı konuşmada, “Kuşadası GİAD ev sahipliğinde EGAFED"in 88. yönetim kurulu toplantısını yapmak üzere bir aradayız. İçinde bulunduğumuz genel, yerel ve özellikle iş dünyası için önemli olan ekonomik gündemlerle ilgili konularla yapacağımız fikir alışverişlerinin arzu ettiğimiz sonuçlara ulaşması temennisindeyim. Bilindiği gibi Kuşadası Türkiye"de turizm sektörünü oluşturan şehirlerin başında gelmektedir. Kuşadası gibi güzide bir şehrin ki bölgede bulunan Efes, Meryem Ana vb gibi tarihi alanları da göz önünde bulundurursak ve bunu yanında denizi, kumu, iklimi ve kruvaziyer gemi turizm ile de büyük bir güçtür. Kuşadası nın turizm sektöründe daha ileriye gitmesi için bizim üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim. Geçtiğimiz günlerde açıklanan AB ilerleme raporunda küresel dalgalanma atmosferinde Türkiye ekonomisinin sağlam temellere dayandığı ve ekonomik şoklara karşı direncinin arttığı belirtildi. Aynı rapora göre 2012'de ekonomik yavaşlamaya rağmen iş gücü piyasaları göreceli olarak iyi performans sergilemiştir. Raporda belirtilen olumlu yanlar ile birlikte cari açığımızın yüksek seviyede olduğu ve bu durumun yabancı yatırım akışının tersine dönmesi durumunda risk oluşturabileceğine işaret etmektedir. Yine 2012 bütçe hedefleri, devlet harcamalarındaki artış ve ekonomik faaliyetteki yavaşlama nedeniyle yakalanamamıştır.
İşgücü piyasalarının yeterince esnek olmaması, istihdam piyasasının etkin işleyişine sekte vurduğu da raporda belirtilen olumsuz noktalardan birisidir. Bizler Genç İşadamları olarak, üretmeye, yatırım yapmaya ve en önemlisi de zor zamanlarda fedakârlık yapmaya ara vermeden devam ediyoruz. İş dünyasının ekonomiye olan katkıların AB İlerleme Raporu"nda da kayıtlara geçmiştir. Bu noktada beklenen esnekliklerin sağlanması ve iş dünyasının önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Çünkü bizler ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için üretiyoruz, çalışıyoruz. AB Bakanlığımızca açıklanan Orta Vadeli Plan, tüm makro politikaları bir araya getirerek ekonomik aktörlerin önüne bir vizyon koyarak yönlendirmeyi amaçlamaktadır. Ekonominin 1-2 yıl içinde ihracatla büyüyen bir yapıya kavuşması mümkün görünmüyor. Bu durumda iç talebin açığını kapatacak olan sabit sermaye yatırımlarıdır. Ancak burada özel sektörün bunu ne kadar devam ettirmek isteyeceği muammadır. Son aylarda alınan tedbirlere bakıldığında, cari denge açığındaki azalma ihracatın hızlanmasından ziyade özellikle gelecek yıldan başlayarak ithalatın kontrol altına alınmasıyla gelecek gibi gözükmekte olup, Bu da yine iç tüketimin kontrol altında tutulmak istendiğinin bir başka göstergesidir. İç talebin kontrol altında tutulmasını sağlayacak akla gelen ilk mekanizma disiplinli bir bütçe politikası. Orta Vadeli Plan"da bütçe politikasının gerçekten sıkı olacağını gösteriyor. Yani devlet kamu borcunun ekonomiye oranını düşürmek için faiz dışı fazlaya ihtiyaç duymayacağı halde bu tasarrufu yapacak. Orta Vadeli Plan"nın risklerini düşündüğümüzde ise enflasyon ve ilgili beklentilerin kontrolden çıkma durumunda Merkez Bankası, faiz artırmak zorunda kalabilir. Bu durumda ekonomi iyiden kötüye yol alabilir. İş Dünyasının gelişmeler karşısında beklentisi ekonominin her zaman ön planda tutulması ve seyrinin bozulmamasıdır. Bizlerde değişen dünyaya ayak uydurabilmek ve rekabetçi bir üretimle gücümüzü artırmak için dünyadaki trendleri takip ederek, değişen dünyada bir şeyler yapmalıyız.
Bugün bizlere ev sahipliği yapan Kuşadası GİAD başkanımıza, yönetim kurulu ve üye arkadaşlarımıza teşekkür eder, toplantımızın bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Cumhuriyet"imizin 90.yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları ile bu vatan için kanlarını döken aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve şükranlar anarak hepinizi saygıyla selamlarım” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.