Eğitim-sen’den Işid protestosu

Eğitim-sen’den Işid protestosu

Eğitim-sen’den Işid protestosu

Aydın’da Eğitim Sen öncülüğünde bir araya gelen KESK Şubeler Platformu üyeleri, IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto etti.
Öğle satlerinde Efeler ilçesi Sevgi Yolu’nda bir araya gelen Kesk Aydın Şubeler Platformu ve Eğitim-Sen Aydın Şubesi üyeleri, sloganlar atarak Kobani’ye yönelik saldırılarını ve ilerleyişini sürdüren IŞİD’e tepki gösterdi.
Burada grup adına açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Gün, Kobani’de her geçen gün geriye dönülemez tahribatların oluştuğunu belirterek, "Bu politikaların emekçilere, insanlığa ve halklarımıza hiçbir yararı yoktur. Kobani’de ilerici insanlığın, kendi yaşam hakkını, kadının özgürleşmesinin, kendi geleceğini, kendi toprağını savunmak için IŞİD’e karşı verdiği dişe diş mücadele ve onurlu direniş, karanlığa karşı verilen bir insanlık direnişidir. Ortadoğu’da insanlığa yeni ve ilerici bir ufuk açma, yok etme değil, var etme direnişidir" dedi.
Emekçilerin savaştan çıkarının olmadığını kaydeden Gün, "Emekçiler, savaş politikalarından yana olamaz. Kobani’de ölüm, kalım mücadelesi veren, ilerici insanlığın katliamına sessiz kalamaz. İçeride çözüm sürecinin sona erdirilmesi, iç savaş riskinin adım adım büyütülmesi, yeni Roboskiler, Sivalar yaşanmasına neden olacaktır. Bu savaş kışkırtıcılığı karşısında hükümetin savaş politikalarına dur demek emekçiler için tarihi bir görevdir. Gerici IŞİD çetelerine değil, Kobani’de ilerici insanlığa her tür insani yardım verilsin" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından bir süre daha protestolarını sürdüren grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.