Erdem, “Aydın 2 yıl sonra jeotermal enerji ile ısınabilir”

Erdem, “Aydın 2 yıl sonra jeotermal enerji ile ısınabilir”

Erdem, “Aydın 2 yıl sonra jeotermal enerji ile ısınabilir”

Gerçek Gazetesi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın milletvekili Mehmet Erdem yaptığı açıklamada, Aydın’ın uzun yıllar özlemi olan jeotermal enerjinin il merkezinde 2 yıl içerisinde kullanılabileceğini söyledi. Türkiye’nin en zengin jeotermal kaynaklara sahip Aydın’da en kısa sürede bu alanda yatırımların gerçekleşeceğini ve ihale sürecinde de ciddi mesafeler kaydedildiğini ifade eden Erdem, “Aydın 2 yıl içerisinde jeotermal enerji ile ısınabilir bir il olacaktır” dedi.
Türkiye’nin petrol ve doğalgaz gibi karbon türevli enerji kaynakları konusunda sınırlı imkanları bulunmasına karşın, gün geçtikçe daha ön plana çıkan yenilenebilir enerji kaynakları konusunda yeterince zengin olduğunu ancak, uzun yıllar ülke olarak bu imkandan yararlanamadığımızı ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti’nin ‘Yenilenebilir Enerji Yasası’ ile de bir milat oluşturduğunu söyledi.
Bu konuda Aydın’ın Türkiye’nin en şanslı illerinin başında geldiğini belirten Erdem “Jeotermal enerji açısında ülkemizin en zengin İli olan Aydın’da da bu bağlamda çalışmalar hassasiyetle sürdürülmüştür. Geldiğimiz şu noktada MTA Genel Müdürlüğü’nün de büyük katkılarıyla Aydın ilimizde tespit edilen 4 adet Jeotermal Enerji Sahası ihale aşamasına gelmiş ve ihale süreci başarıyla devam etmektedir. Katılan firmaların ihaleye çıkarılan bu 4 saha için toplam, yaklaşık 100 milyon ön teklifte bulunmuş olup, ihalenin böyle sonuçlanması halinde bu bedelin yarısı olan 50 milyon YTL civarındaki para Aydın İl Özel İdaresi Bütçesi’ne aktarılacaktır. İhale süreci sonunda kazanacak firmalar, kısa bir zaman süreci içerisinde ilimize büyük enerji yatırımlarında bulunacak, önümüzdeki iki yıl içerisinde Aydın İl Merkezi başta olmak üzere diğer ilçelerimizden uygun olanları için konutlarımızın Jeotermal Enerji ile ısıtılması sağlanacaktır. Yine bu yatırımlar ilimize ek istihdam sağlayacak ve devamında yüzlerce yıldan bu yana atıl bulunan kaynaklarımızla temiz enerji üretilecektir. 50 milyon YTL’yi bulan rakam da Aydın İl Özel İdaresi’nce alt ve üst yapı yatırımları olarak hemşerilerimizin hizmetine sunulacaktır” dedi.
Erdem ayrıca bu tarihi olayın kendi dönemlerinde gerçekleşmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek hayırlı olmasını diledi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum