Etkili fırtına nedeniyle denize açılmak yasaklandı

Etkili fırtına nedeniyle denize açılmak yasaklandı

Etkili fırtına nedeniyle denize açılmak yasaklandı

Gerçek Gazetesi
Kuşadası Liman Başkanlığı, ilçedeki etkili fırtına nedeniyle Kuşadası Körfezi'nde balıkçı tekneleri ile yatların denize açılmasını yasakladı.
Kuşadası Liman Başkanı Celal Oral, 9 ila 10 kuvvetindeki fırtına yüzünden tekne, yat ve feribotların balıkçı barınağı, liman ve marinadan ayrılmasına izin verilmediğini söyledi. Denize açılmanın ikinci bir emre kadar yasaklandığını kaydeden Oral, ayrıca bugün Meander Turizm tarafından Kuşadası ile Yunanistan'ın Sisam arasında gerçekleştirilmesi planlanan feribot seferinin de fırtına yüzünden iptal edildiğini belirtti.
Şiddetli fırtınanın Kuşadası Körfezi'nde 2 gün daha etkili olacağı öğrenildi.
Şiddetli fırtına nedeniyle bazı ev ve işyerlerinin çatıları uçtu.
Alınan bilgiye göre, Kuşadası'nı etkisi altına alan fırtına, akşam saatlerinde Kuşadası'nda zarara yol açtı. Hızı saatte 100 kilometreye kadar ulaşan şiddetli rüzgar nedeniyle şehir merkezi ile siteler bölgesinde bazı ev ve işyerlerinin çatısı uçtu. Çevreyolu üzerindeki Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Asayiş Amirliği binasının yanında bulunan odun ve kömür satılan işyerinin rüzgar nedeniyle uçan çatıları, 2 araçta maddi hasar meydana getirdi. Olay yerine gelen Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, yaptığı incelemenin ardından, "Verilmiş sadakamız varmış. Araç trafiğinin yoğun olduğu saatte meydana gelen olayı en az zararla atlattık. Kuşadası genelinde fırtına nedeniyle tüm önlemleri aldık " dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.