GELDİ Mİ AKLINIZ BAŞINA?

 

 

Kuzey Irak Kürt liderlerinin destekleri ile yeniden saldırılarına hız veren PKK terör örgütünün kısa sürede çökertilmesi amacı ile 11 yıl önde operasyonlardan geri hizmetlere çekilen Özel Timlerimize tekrar görev veriliyor.

Özel timlerimize görev verilebilmesi için ilada bir karakol baskınımı olması gerekiyordu?.

İnsanın aklına ister istemez, PKK nın korkulu rüyası olan bu Özel Timleri kimin aklına uyularak geri çekildiği sorusu geliyor.

İlk etap da yedi bin kişilik bir mevcutla PKK terör örgütünün üzerine gönderilecek Özel Tim’in geçmişine bir göz atalım.

Hatta göz atmakla kalmayıp, çalışmalarını ve eğitimlerini de öğrenelim.

Bugün Özel Tim dediğimiz bu savunma kuruluşumuzun oluşumu 2. Dünya Savaşı’nın sonuna rastlamaktadır. Düşman hücumlarında düşmanı etkisiz kılmak amacıyla kurulmuş ve adına Milli Avcı Birliği denilmişti. 1952 yılında kurulan bu önemli kuruluş yılların etkisi ile çağa ayak uydurmuş ve modern bir eğitimle eğitilmişlerdir. Ülkemizde PKK terör örgütü azgınlaşıp, masum sivil halkımızı da katletmeye başlayınca ismi 1992 yılında Özel Kuvvetler olarak değiştirilmiştir. Özel Kuvvetler Komutanlığı Özel Birlikler, Okul ve Destek Birlikleri şeklinde teşkilatlanmıştır. Özel Birliklerin temeli her biri kendi konularında uzman timlerden oluşmuştur. Çoğu yerde Bordo Bereliler diye tanınan bu birlikler Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değişik sınıf ve rütbelerdeki subay ve astsubaylarından oluşmaktadır. Bu askerler aynı zamanda devlet büyüklerinin yakın korunması, misafir devlet büyüklerinin korunması görevlerini de yerine getirirler. Bu Askeri birliklerimizin isimleri ve şecereleri açıklanmaz ve Milli İstihbarat Teşkilatımız tarafından korunurlar. Türkiye ilk defa Özel Tim ismini Şemdin Sakık’ın torbalanmasının ardından bölücü başının yakalanması ile tanımış ve  devamında da PKK nın korkulu rüyası haline gelmiştir.

Özel Kuvvetler Komutanlığı emri altındaki bu oluşumlar, mevcut kuruluş ve yapısıyla her türlü hava ve arazi şartlarında; yurtiçi ve yurtdışında düşman derinliklerinde özel harekat, Muharebe Arama/Kurtarma ve İç Güvenlik Harekatı planlama ve icra etme imkan kabiliyetine sahiptir.

3,5 yılda yetişen bu elemanlarımızın seçimi ülkemizde bulunan komando eğitim merkezleri ve su altı (SAS) eğitim merkezlerinden yapılmaktadır.

Üç buçuk yılda üç ayrı dalda 47 ders görmektedirler. Subaylardan ve bir subay komutasındaki astsubaylardan oluşan iki tim olarak örgütlenmiştir.

47 derste aldıkları eğitimleri ise çok ağırdır.

Eğitimlerini yurt içinde ve yırt dışında yapmaktadırlar.    

Savaş, beden eğitimi, özel harekat, yakın muharebe, teşhis, tanıma, uzak mesafeli keşif ve devriye, sızma, yaşamı sürdürme - sorgulama, sorguya mukabele, kaçma - kurtulma, hedef tarifi, ateş tanzimi - hasar tespiti, özel operasyon, psikolojik harekat, halka yardım, paraşüt, komando, gayri nizami savaş, koruma, kış muharebesi, kurbağa adam, serbest paraşüt eğitimi,

Atlatıcı ve yer ekip komutanlığı, tahrip teknikleri, mayın ve bubi tuzakları, ilk ve acil yardım, cerrahi teknisyen, hayatta kalma-kurtulma, cephane imha, hafif silah uzmanlığı, ağır silah uzmanlığı, istihbarat uzmanlığı, harekat uzmanlığı, muharebe kursları, psikolojik harekat kurslarını yurt içinde yapmaktadırlar.

Özel kuvvetlerde uzmanlık, ranger, hava indirme, sivil işler, halkla ilişkiler, devriye, yaşamı sürdürme, psikolojik harekat kurslarını ise yurtdışında yapmaktadırlar.

Özel Timler düşman nerede olursa olsun, karadan, havadan ve su altından hareket etme kabiliyetlerine sahiptirler.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu da acımasızca katliam yapan PKK terör örgütüne göz açtırmayan bu kuruluşumuz 11 yıl önce her nedense bu görevlerinden geri çekilerek büyük bir hata yapılmıştı.

Hatalar yapıldığın çok da yazmıştık ama, dinleyenlerimiz olmamıştı.

Özel Timlerimizin geri çekilmesinden sonra gerek PKK nın, gerekse  PKK destekçilerinin seslerinin daha fazla çıktığını görmekteydik. Hatta ve hatta PKK destekçilerinin göğüslerini gere gere PKK’lıların ölülerinin gömülmesine katıldıklarını, bu esnada da gösteri ve yürüyüşler yaptıklarına şahit olmuştuk.

Son olarak bardağı taşıran hareketi meclisin operasyon oylamasında gördük.

Türk askerinin verdiği şehitlere  şehitlerimiz diyemeyenler, PKK terör örgütüne “terörist” diyemeyenlerin korkulu bakışlarını görür gibiyim.

Sayılarının 30 bin olması düşünülen bu eğitimli Profesyonel  Komando projesi hayata geçince Türkiye’de yaşayanlar olarak Türk’ü, Kürt’ü rahat bir nefes alacaktır.

Çünkü ordumuz ve Emniyet birimleri biliyorlar ki PKK’yı destekleyenler bu ülkede barışı istememektedirler.

Çünkü artık biliniyor ki, PKK barış değil, kan ve göz yaşı getirmektedir.

Çünkü biliniyor ki, Kürtçülük düğünlerinde dolarlar saçan aşiret reislerinin meselesi değil.

Çünkü biliniyor ki Kürtçülük, Kürt patronlarının da işi değildir.

Türkiye de o kadar Kürt patron var ki, düzenlerinin bozulmasını istemeyen. Onların da işi değil.

Kürtçülük ancak ve ancak Kürtçülük üzerine rant elde etmek isteyenlerin meselesidir.

Bu yüzden 11 yıl önde Özel timlerimizin görevlerine bu bölgelerde son verilmişti.

Ama aradan geçen 11 yılda görülen şudur ki, Özel Tim’in çekilmesi ile PKK’nın ve yandaşlarının ekmeklerine yağ sürülmüştü.

Aklımız başımıza yeniden geldiğine seviniyorum. İnşallah verdiğimiz karardan döndürenler olmaz bir daha.

Hatta ve hatta bu güne kadar tanımadığımız Kuzey Irak Kürt yönetimi ile diyaloğun da  iyi olacağı kanaatindeyim.

Bakalım bundan sonra topraklarında PKK denen hainler sürüsünü besleyip, sınırlarımızdan içeri salıverecekler mi?

Salamazlar, çünkü bundan sonra “ÖZEL TİMLERİMİZ” var. Dün onlardı Güneydoğu Anadolu’nun güvencesi. Bu günde olar olacaktır.

Şimdi sormaz mıyım ben de haklı olarak. Geldi mi aklınız başınıza?

Önceki ve Sonraki Yazılar