HÜSEYİN ÇETİNKAYA

HÜSEYİN ÇETİNKAYA

YÖNETİME DESTEK

 

 


Aydın’da büyük alışveriş merkezlerin ardı ardına açılması küçük esnafı mevcut yönetim etrafında toplamasına ve birlikte hareket etmeye zorladı.


Aydın Manavlar Odası Başkanı Ramazan Mansur; Biz Aydın Manavlar Odası olarak, büyük alışveriş merkezlerine karşı rekabet gücümüzü artırmak için bu anlamda Modern Kapalı Pazar Projesini destekliyoruz ve Belediyemizin yanındayız diyerek bir açıklamada bulundu.


Aydın Belediyesi tarafından 1 milyon 528 bin YTL ya yapılan ve 10 bin 500 metre kare üzerine kurulan, 386 tezgâhın yer aldığı 'Aydın Fatih Modern Kapalı Pazar Yeri' Ayın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, Aydın Esnaf ve Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, Aydın Baş Savcısı Sabri Beytorun, çok sayıda esnaf ve vatandaşların katılımı ile 12 Ekim 2008 Pazar günü saat 10.00 da açıldı.


Pazar günlerin bu Pazar yerinin halka açılıp, esnafın sergi açması ve aynı gün Gerek Kemer Açık Pazarı, Garajlar Açık Pazarı Ve Evliya Çelebi Açık Pazarlarına esnafın sergi açması Aydın Fatih Modern Kapalı Pazarı etkileyeceği kaydedildi. Haftada Aydın da 16 Semt pazarının sergi açması gerek yerli ve gerek köylerden ve çevre ilçelerden gelen esnafları parçaladığı ve pazar esnafını olumsuz yönde etkilediği bildirildi.


Konu ile ilgili olarak basına bir açıklama yapan Aydın Manavlar Odası Başkanı Ramazan Mansur: "Benim gönlüm ister ki esnafımız her gün kazansın. Ama her gün iki veya üç noktada mevcut pazarlar var. Aydın'da eskiden dört noktada pazar açılırdı. Bugün 16 noktada pazar yeri mevcut. Bu da demektir ki her gün 2-3 nokta da pazar yeri açılıyor. Bu da esnafımızı parçaladığı gibi olumsuz yönde etkilemektedir. Aydın Belediyemizin Fatih Mahallesi modern pazar tesisi gibi 4 ayrı noktada tesis kurulması halinde daha olumlu ve esnafın yağmur altında veya çamurlu ortamlarda kalmaksızın daha sağlıklı ortamlarda vatandaşlarımıza hizmetler sunacaklardır. Bugün küçük esnaf bitim noktasına gelmiştir. Aydın Forum, Aydın Kipa ve Aydın'ın cadde ve sokaklarına kadar uzantısı olan büyük alış veriş merkezlerin kolları olması sebze meyve satan esnafımızı etkilediği gibi diğer bütün farklı mesleklerdeki esnafları kapatma noktasına getirmiştir. Aydın'da belediye destekli en az 4 tane Fatih Mahallesi'nde kurulan modern pazar yeri tesisi gibi farklı noktalarda oluşturulması ve Aydın Esnafı'nın belli bir program dâhilinde bu pazarlara teşvik edilmesi en azından büyük alışveriş merkezlerine karşı bir rekabet gücü oluşturur. Biz Aydın Manavlar Odası olarak büyük alış veriş merkezlerine karşı rekabet gücümüzü artırmak için bu anlamda Modern Kapalı Pazar Projesini destekliyoruz ve belediyemizin yanındayız" dedi.


Gerek Aydın Manavlar odası ve gerek Aydın Belediyesinin bu uyumlu çalışmaları diğer yörelere örnek olur ve sağlıklı ortamlarda vatandaşlara hizmetler sunması dileğiyle… SAYGILARIMLA

Önceki ve Sonraki Yazılar