GÜLEN'İN SEVGİLİ KULUYMUŞ

FETÖ'cülere ulaşmak imkansız...
İNANILACAK GİBİ DEĞİL.
AKIL TUTULMASI YAŞIYORUZ!!!
"Söke'deki FETÖ şüphelileri korunuyor mu?" diye yazmıştım. Aynı şüphenin Aydın'da da olduğu ortaya çıktı. Aydın basın kuruluşları toplu halde hareket ederek, FETÖ şüphelilerinin haberlerini yapmaları konusunda engellendiklerini belirten haberlere yer verdiler.

İHBAR EDİLMİŞTİ...

Söke'de de Fethullah Gülen'in en yakınındaki kişlerden olan Şahin İlgi'nin kaçacağı yönünde duyum alan ve sağlam delilleri olan Sökeli bir işadamı, Söke Kaymakamını bilgilendirmesine rağmen kaçış gerçekleşmişti. Cumartesi günü yapılan ihbar sonrası iddialara göre; Şahin İlgi'nin evi pazar ve pazartesi günleri aranmış ancak evde olmadığı görülmüş.

RESMİ KAYNAKLARA GÖRE ALMANYA'YA GİTTİ

Çok güvenilir iki devlet kaynağından edindiğim bilgiye göre ise; son olarak pazartesi günü evine gidilmiş ve kapı açılmayınca da zorla girilmesi sonucu evde olmadığı görülmüş. Yapılan araştırmalar ve yazışmalar sonrasında da bu olaydan üç saat sonra İzmir Hava Limanından Almanya'ya çıkış yaptığı bilgisine ulaşılmış.

KAÇTIYSA NEDEN SON ANA KARDAR BEKLEDİ?

Kaçışın son ana kadar gerçekleşmemesinin sebebi ise; işgal (darbe) gerçekleşmesi halinde sıkıyönetimde görevlendirilecek olması iddiası ver.
İşaret verildiği anda kendisine uygun görülen çok önemli ve etkili makam koltuğuna gerçekten oturacak mıydı?

İYİ BİR GÜLENCİ'YDİ...

Şahin İlgi FETÖ'ye sempati besleyen sıradan bir kişi değildi. Davaya sadık sıkı bir Fethullah Gülen'ciydi. Pensilvanya'ya kaç kez gittiğini kendisi bilmez belki ama Devletin kayıtlarında mevcut. Gülen Cemaati'nin ekonomik olarak İlgi Şirketleriyle bağlantısı görülmese de kendisinin göbek bağı inkâr edilemez.
Göz göre göre bir kaçışa destek verildiği ortada.

NEDEN GÖZ ALTINA ALINMADI?

Darbe ve işgal girişimi öncesinde Aydın'dan onlarca sonrasında da yüzlerce kişi göz altına alınmışken, Şahin İlgi'ye neden ulaşılmamıştır.
İlgi; Gülen Cemaati bağlantılı Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'da ilk ondaydı. Cemaat bağlantılı Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Başkan Yardımcısıydı. Tüm bunları bilince akıl almıyor.

YURDUN İSİM BABASI GÜLEN OLDU

Cemaat için Söke'de onlara göre güzel denilebilecek işler yaptı. Örneğin öğrenci yurdu. Bu yurt konusunda Pelsilvanya aranmış ve Fethullah Gülen'in isim babası olması istenmiştir. Fethullah Gülen ışık anlamına gelen Şavk ismini uygun görmüş ve Şahin İlgi'ye övgüler yağdırmıştı. 

CEMAAT İÇİN ÖNEMLİ BİR İSİMDİ...

Yine Gülen Cemaatinin Söke'deki çatısı haline gelmiş Söke İşadamları Derneği (SİDER) Yönetim Kurulu Başkanıydı.

İgi Tarım yönetim Kurulu Başkanı işadamı Şahin İlgi aynı zamanda Tacikistan İzmir Fahri Başkonsolosuydu.

42 ÜYKEYE İHRACAT YAPAN DEVE DÖNÜŞTÜ...

Sadece 19-01-2015 tarihi itibariyle İlgi Tarım ve sonradan kurulan bağlantılı şirketi başta Türki Cumhuriyetli olmak üzere 42 ülkeye ihracat yapar hale gelmişti. Cemaat destekli bu şirketler bir anda deve dönüştürülmüştü. Tercih edilen firma olmalarının sebebi Fethullah Gülen'in işaret etmesi, el vermesi ve emirleriyle olmuştur.

TUSKON'DA DA GÖZDE...

Cemaatin sivil toplum kuruluşlarından çok iyi faydalandı.
Örneğin TUSKON!
Bu Konfederasyonun sadece geçen yıl, başta Türki Cumhuriyetleri olmak üzere 160 ülkede temsilciliği vardı. Bu yapının da üst yönetim kademesindeki ilk on kişisi arasındaydı. 

CEMAATE VE SONRASINDA DA FETÖ'YE PARA DESTEĞİ OLMAMASI İMKANSIZ...

Başta para sonra mevki son olarak ta hırslar birleşince finansör konumuna gelinmiş olabilir. Çünkü işleyiş bu şekilde. Diyelim ki, cemaate yakın derneklerle bir iş gezisine gittiniz. Orada sizi birileriyle tanıştırdılar. Velev ki; o bölgeye mal satmaya başladınız. Hemen abiler geliyor kazandığınız paradan payını istiyor. Ticaretin durumuna göre; yüzde ödeniyor. Şahin İlgi de paralel yapıya isteyerek ve bilerek para vermiştir. Öyle oldu ki; paralel yapı tam istedikleri türde bir kişi olduğunu anlayınca da yönetici konumuna getirildi. İlgi Tarım cemaatin destekleriyle büyüdü. Bulunduğu sektör gereği, bir çok haksız tarım aletleri işi siparişi aldı. Bunlar hep cemaat sayesinde oldu.

VALİ VEYA BELEDİYE BAŞKANI OLACAKTI İDDİASI VAR...

Şahin İlgi; yabancı ülkelerin de destekleriyle işgal (darbe) gerçekleşseydi, sıkıyönetim valisi ya da belediye başkanı olacaktı iddiaları var. Çünkü cemaat bünyesinde getirildiği görevler nedeniyle bu iddia olasılıklar arasında. 

TEHLİKELİ GÖREV...

Bu kişinin böyle bir göreve gelmesiyle Aydın İlinde göz altılar başlayacaktı. Sadece cemaat ile kavgalı olanlar değil, şahsi husumet yaşadığı insanların bile can güvenliği kalmayacaktı.
Kibirden yanına varılmayan, neredeyse Söke'nin tamamıyla kavgalı, cemaatten ayrıldıkları için apartman komşusu da olan arkadaşlarına selam dahi vermeyen, çocuklarının onların çocuklarıyla konuşmasını yasaklayan bir profille karşı karşıyayız.

Bir anı: Şahin İlgi Söke'deki işyeri İlgi Tarım'da 2012 yılında iftar yemeği verir. İftar yemeğine Aydın Valisi Kerem Al, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bülent Bulut, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, İlçe Emniyet Müdürü Aydın Düzalan, Söke Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, o zaman Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı şimdi Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran katılır.
Sadece bir kişi iftar sofrasına buyur edilmez. Ramazan mübarek günde Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer kapıda bekletilir. Demirezer, Vali'nin iftara katılmasından dolayı orada mecburen bulunmaktadır. Çünkü Gülen Cemaatine karşı söylemlerinden dolayı Şahin İlgi'nin onu sevmemektedir. Bu durumu yani kaymakamın fabrika içerisine alınmadığını bildikleri halde, ellerini semaya açıp, Allah'a dua eden bazı kimseler müdehale etmez.

ALLAH'IN SEVGİLİ KULUYMUŞUZ...

Şimdi yaklaşık 8 ay önce de yazdığım ve araya girenlerin ricasıyla yayından çektiğim bu olaydan yola çıkarak sormak istiyorum!
Sıkıyönetim olsaydı ve Şahin İlgi'ye görev verilseydi neler olurdu?
Göz altına alınacaklar listesinde kimlerin isimleri yer alırdı?
Haydi bakalım!
Kağıdı ve kalemi alın elinize.
Özellikle cemaatten ayrıldıkları için husumet yaşadığı işadamları, kendinizi kaçıncı sıraya koyacaksınız merak ettim doğrusu.
Ben kendimi ilk üçe koydum. Yani öyle uygun görülmüş olabilir. İlk ikiyi de biliyorum ama ben de kalsın.

GÜLEN'İN SEVGİLİ KULUYMUŞ...

Allah Türkiye'yi büyük bir beladan kurtardı. Söke için bile böyle plânlar yapıldıysa gerisi varın siz düşünün artık. Gerçekten de Allah'ın sevgili kullarıymışız.
Böylesi düşünceler ve plânlar yapıldığını bilseydim, Şahin İlgi değil Almanya'ya Sazlı'ya varamazdı.
Gerçekten de Fethullah Gülen'in sevgili kuluymuşsun Şahin İlgi...

Önceki ve Sonraki Yazılar