GÜNDEM

Değerli Dostlar,

Terörün dili, dini, milleti yoktur. Yıllardır terör örgütü PKK ile amansız bir mücadele veren Türkiye bu gerçeği her zaman uluslar arası çevrelerde dile getirmiş, fakat bu çağrımız müttefiklerimizin sağır duvarlarında geri yankılanmıştır.

Maalesef yankılanan bu seslerin toplandığı yer Norveç olmuş, teröre karşı duyulan duyarsızlığın neticesi Norveç’te 77 kişinin katledilmesiyle sonuçlanmıştır. PKK ile yıllardır amansız mücadele veren bir ülke olarak Norveç halkını en iyi anlayacak ülke Türkiye’dir. Norveç halkının acısını paylaşıyor, bir kez daha Norveç halkının ve bütün insanlığın başı sağ olsun diyoruz.

Türkiye, başta AB olmak üzere, terörle mücadelede uluslar arası işbirliği çağrılarını yüksek sesle dile getirmeye bundan sonra da devam edecek, içeride ise terörü minimize edecek adımları bütün dirençlere rağmen kararlıkla atacaktır.

Türkiye, artık dünün kelimeleriyle, dünün paradigmalarıyla hareket edecek bir ülke değildir. AK Parti’nin 9 yıllık iktidarında Türkiye’de her anlamda iklim değişmiştir. Bunun en tarihi anlarından biri 31 yıldır ülkesinden ayrı, sürgün hayatı yaşayan Kemal Burkay’ın vatanına dönüşü oldu. Sezen Aksu’nun o muhteşem yorumuyla hatırladığımız “Gülüme” adlı şarkının sözleri Kemal Burkay’a aittir. O şiirinde de Burkay, "İKLİM DEĞİŞİR, AKDENİZ OLUR, GÜLÜMSE" diyordu. Şimdi bu sözleri doğrularcasına tam 376 ay sonra İKLİMİN DEĞİŞTİĞİ ülkesine dönmenin heyecanını hem kendisi yaşıyor, hem de milletçe biz paylaşıyoruz.

31 yıl önce Kemal Burkay, Türkiye’den ayrılırken hem bu ayrılık, hem de ülke koşulları gerçekten burukluk içerisindeydi. Ama son 9 yılda bütün bu buruklukları tarihe gömmenin, milletimiz için gülümseyen bir Türkiye perspektifinin takipçisi olduk ve bugün Kemal Burkay’In dönüşüyle bir burukluğu daha geride bırakmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Bir kez daha Kemal Burkay’a, kendisinin ifadesiyle, GÜLÜMSEYEN TÜRKİYE’ye hoş geldin diyoruz.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar