GÜNDEM

 

 

Sevgili Dostlar,

 

Avrupa ve Avrupa Birliği için günümüzde en büyük tehdidin ırkçılık ve yabancı düşmanlığı olduğunu Türkiye olarak her fırsatta ifade ediyoruz.  Maalesef bunun son örneğini Fransa’da Fransız İhtilali’nin ve Avrupa Birliği’nin değerlerine tamamen aykırı bir şekilde ifade özgürlüğünü kısıtlayan bir yasa tasarısı ile tecrübe etmiştik. Buna rağmen, ülkede akıl ve sağduyu sahibi insanların bu yanlışı düzelteceğine olan inancımızı da korumuştuk. Nitekim bu inancımızı Fransız Ulusal Meclisi ve Senatosu’ndaki 142 milletvekili haklı çıkardı ve sözkonusu yasanın iptali için Anayasa Konseyi’ne başvuru yaptı. Senato Kanunlar Komisyonu’nun daha önce bu yasayı Fransa Anayasası’na aykırı bulduğunu biliyoruz. Anayasa Konseyi’nin de aynı şekilde bu tarihi yanlışı düzelteceğine ve özgürlüklerden yana sağduyulu bir karara vererek yasayı iptal edeceğine inanıyoruz.

Türkiye son 9 yılda özgürlükler ve ileri demokrasi kararlılığı sayesinde dünyada yıldızı parlayan bir ülke haline gelmiş, küresel ekonominin moralini yükselten bir başarı grafiği yakalamıştır. Küresel krizden çıkış yolu için Türkiye tecrübesinin izlenmesi gerektiğini artık dünya finans çevreleri de dile getiriyor. Bu yıl 42.’si düzenlenen Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda da bunu en üst düzeyde gözlemleme fırsatımız oldu. Deyim yerindeyse bu yıl Davos’un karını Türkiye’nin yıldızı parlattı. Türkiye olarak uluslararası platformlarda gördüğümüz bu teveccühü bölgesel ve küresel meselelerin çözümüne kanalize etmek için gayretle çaba sarf etmeyi sürdüreceğiz.

Bu vesile ile Katar Emiri’nin nazik daveti ile 30-31 Ocak tarihlerinde bulunduğumuz Katar’dan tüm milletimize Katar halkının selamlarını iletiyorum. Birbirine her zaman kardeşlik hisleriyle yaklaşmış olan Türkiye ve Katar, bölgesel istikrar ve barış çabalarında önümüzdeki dönemde de örnek bir işbirliği sergilemeye devam edecektir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar