GÜNDEM

Sevgili Dostlar,

11 yıl önce Türkiye’yi ileri demokrasi standartlarına ulaştırma hedefiyle yola çıkan partimiz 30 Eylül 2012 Pazar Günü 4. Olağan Kongresi’ni muazzam bir coşkuyla gerçekleştirdi. Kongremiz bir kez daha tescil etti ki AK Parti 11 yıllık dönemde milletinden aldığı yetkiyle hedeflerini büyük ölçüde gerçekleştirmiş, ülkemizin makus talihini değiştirmiş ve dünya mazlumlarının da umudu haline gelmiştir. Nitekim Kongremize 50 ülkeden yaklaşık 200 yabancı devlet adamı, siyasetçi ve temsilcinin katılması da AK Parti’nin dünyanın bütün bölgelerinden teveccüh gördüğünü ispat etmiştir. Bu, her açıdan tarihte eşine zor rastlanan bir başarıdır. Bu başarının mimarı hiç şüphesiz sergilediği liderlikle milletimizin umutlarını yeşerten, insanlığın vicdanına seslenen Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Sayın Başbakanımız, Kongre’de Partimizin Türkiye’ye dair 2023 siyaset vizyonunu da açıklamış, ülkemizin muasır medeniyet yolculuğunda reform kararlılığını vurgulamıştır.

Muhteşem bir coşku ve kardeşlik atmosferi altında adeta bir BM Genel Kurulu manzarası sunan Kongremiz, aynı zamanda Cumhuriyet tarihinin en demokratik Kongresi olmuştur. Zira siyasi partiler tarihimizde görülmemiş bir şekilde Sayın Başbakanımız partimizin tartışmasız lideriyken, kendi iradesiyle, yeni yüzlerin, yeni isimlerin önünü açmak için son kez Genel Başkanlığa aday olmuştur.

Bu vesile ile Partimizin Merkez Karar Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Partiiçi Demokrasi Hakem Kurulu’na seçilen bütün dostlarımızı tebrik ediyor, kendilerine başarılar diliyorum. Partimiz hücrelerini yenileyerek Türkiye’yi ileri demokrasi hedefine ulaştırma yolunda bu Kongre’den güçlenerek çıkmıştır. Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak ve milletimizi hak ettiği AB standartlarının üzerine taşıyacak olan parti AK Parti’dir.

 

Biricik annemiz, çok kıymetli kayınvalidem Naciye Şener’in vefatı nedeniyle taziyelerini gönderen, acımızı paylaşan bütün dostlarıma yürekten şükranlarımı sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar