HÜSEYİN ÇETİNKAYA

HÜSEYİN ÇETİNKAYA

Hacizli araçlarda artış...

 

 

Bankalardan kredi alarak yeni araç alanları bekleyen kötü sonuç. ‘Yedieminli’ otoparklarda araç sayısında artış olduğu kaydedildi.

Emniyet ve Jandarmanın yol kontrol çalışmaları sonucu ‘rehin ve haciz’ söz konusu olan araçların bağlanarak ‘yedieminli’ parklara teslim edildiği bildirildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Aydın Yedieminli otopark sorumlusu İsmet Keskin:

- “Bu gördüğünüz bütün araçlar Emniyet veya Jandarmanın yol kontrolü sonucu rehin veya hacizli araçlar bir tutanakla bizim parka teslim ederler. Biz de Yedieminli olarak teslim alırız. Bundan sonrası eğer araç sahibi bankadan, vergi dairesi veya maliyeden vb. yerlerden borcunu ödeyerek aracını kurtarırsa elindeki resmi evraklarla gelir tutanak karşılığı bizden aracını teslim alır. Almadığı takdirde Milli Emlak Müdürlüğü tarafından 6 ay içerisinde araç sahibi almadığı takdirde ‘açık ihale usulü’ ile satışa çıkarılır. Bu arada en yüksek fiyatı veren kim olursa olsun aracın yeni sahibi o olur. İhale bittikten sonra 1 hafta içinde ihalenin iptali için itiraz edilebilir. İhaleye katılacaklar için herhangi bir kısıtlama yoktur. İcra Müdürlüğü belirlediği araç bedelinin % 20 sini teminat olarak ödemek şartıyla form doldurur ve bu ihaleye katılır. Örnek: 10 bin YTL olarak belirlenen bir aracın bedeli için 2 bin YTL teminat yatırarak bu aracın ihalesine katılabilir. En yüksek fiyatı veren ihale onda kalır ve teminat bedeli toplamdan düşürülerek aracın yeni sahibi olur. Diğer katılımcılarda teminat bedellerini geri alır. Elde edilen gelir ile bu aracın haciz gerektiren borcuna aktarılır” dedi.

Yeni araç almadan önce düşünün derim... Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar