HAYDİ sandık başına

 

22 Temmuz Pazar sabahı erkenden kalkacağım, sonra ılık duşumu ve kahvaltımı yapıp, en güzel, en temiz, ütülü elbiselerimi giyip, oyumu kullanacağım sandığın bulunduğu okula giderek erkenden kutsal görevimi yerine getireceğim.           

 

22 Temmuz Pazar günü benim için bir Demokrasi Bayramı olacak, ülkemi beş yıl süreyle yönetmesini istediğim, gönlümden geçirdiğim partiyi iktidarda görmek için hem oyumu vermeliyim hemde başkalarının da benim seçtiğim partiye oy vermesi için çalışmalar yapmalıyım.

 

Ama, oy vereceğim partiyi de iyi seçmeliyim. Bir kere yüzde onların altında  kalanlardan değil iktidara en yakın olan partilerden biri olmalı. Genel Başkanı, geleceğin Başbakanı şaibesiz, dürüst, bilgili olmalı. Aydın milletvekili adayları da Aydın'ımıza, Söke'mize yakışır, çalışmalarıyla dikkat çekecek, bizi utandırmayacak, yüzümüzü kara çıkartmayacak olmalı. İlimi, ilçemi her yönüyle çok iyi tanımalı, sorunların Ankara'ya taşınmasında ve çözülmesinde katkısı olabilecek kadar bilgili olmalı. İnsana insan olduğu için değer verecek, eleştirdiğimizde bile hoşgörülü davranabilecek kadar geniş olmalı.

 

Seçtiğim parti iktidar olduğunda önce ülkesi sonra seçildiği ili için çalışacak kapasitede olmalı. Silah ruhsatı, tayin işleriyle değil, esnafın, çiftçinin, sanayicinin, işçinin, işsizin sorunlarına çözüm yolları arayıp kafasını bu işlere vermeli, ihale takipçisi, yandaş kayırıcı, rüşvetçi olmamalı, o, beş yıl süreyle görev yaparken bir seçmen olarak benim aklım onda kalmamalı.

 

Evet, ben pazargünü sandığa gidip oyumu mutlaka kullanacağım ama önce kafamdaki kriterlere uyan belirlediğim partiye ve ilimi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde mükemmel bir şekilde temsil edebileceğine inandığğım milletvekili adaylarına vekaletimi vereceğim.

 

Peki ya siz vekaletinizi vereceğiniz partiyi ve adaylarını belirlediniz mi?..

 

Belirlemediyseniz iyice düşünüp, araştırıp, inceleyip bugün-yarın belirleyin pazar günü sandığa kararlı bir şekilde gidip oyunuzu kullanın. Ancak, belirlerken iyi düşünün, sonra, hay elim kırılaydı da bu hırsızlara...bu cumhuriyet düşmanlarına oy vermeyeydim demek zorunda kalmayasınız.

 

Ben halkımızın bu seçimlerde doğru karar vereceğine inanıyorum... Sonuçlar hepimizin yüzünü güldürür inşallah...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar