İBRETLE İZLEDİKLERİMİZ

 

 

1 Mayıs sabahı uyandığınızda, bulutların gölgesi düşüyorsa üstünüze, bir serinlik okşuyorsa alnınızı, hüzünle çoğaltıyorsanız umutlarınızı, gözlerinizde birikmişse ilkyazın gözyaşları, buruk buruk bakıyorsa çiçekler, ellerinizdeki nasırlarınızda yılların aeıları yatıyorsa ve yined e kucaklıyorsanız sabahı, geleceğe umutla bakabiliyorsanız, bilin ki, altı mayıs sabahı toprağa düşürülen üç güvercinin kanatlarında duruyor hala özgürlük.

Nazım nasıl hala sılasına hasretse, üç güvercin sanki hala gurbette. Sılasını kurtarma peşinde.

Seksen yıldır, özgürlük, eşitlik, adalet diye diye halkı kandıran siyasi iktidarlar, seksen yıldan beri ülkemizin yaşadığı olaylardan ders almamışçasına halen daha aynı söylemlerle halkı kandırmaya devam ediyorlar.

Ve ne acıdır ki bugün bu halkı kandırma söylemini siyasi iktidarı yüzde 47’lik hir oy oranıyla kullanan AKP de yapmaya devam ediyor.

AKP geçmiş sağ iktidarların misyonunu ve söylemini kullanarak ve halkın din duygularını sömürerek oy avcılığını başarı ile yürütüyor.

Siyasi iktidarlar, geçmişten ibret almadıkları gibi halkımızda öyle yaşananlardan pek ibret almışa benzemiyor.

AK Parti Aydın Milletvekili sayın Mehmet Erdem, yerel bir gazetenin haberine göre 1 Mayıs kutlamalarında AKP hükümetini yıpratmaya yönelik kampanyaları ibret ile takip ettiklerini söylüyor ve devamla AK Partinin işçi ve emekli dostu olduğunu anlatıyor"

Sözlükten iBRET kelimesine bakıyorum.

İBRET "Kötü bir olaydan alınması gereken ders, uyarıcı sonuç anlamını taşıyor. Bu anlama göre Sayın AK Parti Milletvekilinin ibretle izlemesi gereken, kendilerine yapılan eleştiriler mi yoksa 1 Mayıs’ta polisin halka yaptıkları mı?

Yerde yatan kadına tekme sallamak mı ibret verici, gazetecinin kolunu kırmak mı ibret verici, hastahaneye gaz bombası atmak mı ibret verici?

Bir parti binasının giriş kapısına gaz bombası atarak halkı içeride boğulmaya mahküm etmek mi ibret verici?

Hukuk Devletini bir kenara koyup, keyfi ve polis devleti uygulamaları mı ibret verici?

Sayın Başbakanın ayaklar baş olursa, kıyamet kopar demesi mi ibret verici, bir tane çoeuğu olan bile çocuğunun geleceğinden umutlu değilken, üç çoeuk yapın demek mi ibret verici?

Halkı demokrasi söylemleri ile kandırarak, çoğunluğu sağlayıp, çoğunluğun diktasını, yönelme hareketleri çağrıştırmak mı ibret verici?

YOKSA TÜM BU OLUMSUZLUKLARI ELEŞTiRMEK Mi?

Sayın Milletvekili daha İBRET VERİCİ OLAYLARIN NELER OLDUĞUNUN BiLE AYIRDINDA DEĞiL, ya da ayırdında da halkı avutma peşinde mi? Önee ibret verici olayların kendi uygulamaları olduğunu görmeleri gerekir. Göremiyorlarsa bari biraz okusunlar. Zaten halk ve özellikle işçi ve memur, emekli, kendilerini ibretle izlemekteler.


Önceki ve Sonraki Yazılar