İNCİR GÜZELİ SEÇİLDİ

İNCİR GÜZELİ SEÇİLDİ

İNCİR GÜZELİ SEÇİLDİ

Aydın'ın Germencik ilçesinde düzenlenen 16. Uluslararası Germencik Tarım İncir Kültür ve Sanat Festivali'nin 3'üncü günü renkli görüntülere sahne oldu.  
  Germencik Park Meydanı'nda düzenlenen ve 4 gün sürecek olan festivalin 3'üncü gününde halkın ilgisi yoğundu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna ve Gürcistan'dan gelen halk oyunları ekiplerinin gösterileri, İncir Güzellik Yarışması ve Kutsi konseri ile Germencikliler unutulmaz bi gece yaşadı. Germencik Park Meydanı'nın hınca hınç dolduran vatandaşlar gecenin sonunda Kutsi konseri ile yerlerinde duramadılar.
  İNCİR GÜZELİ UKRAYNA'DAN
  Germencik Belediye Meclis Üyesi Turgut Gökçen, Germencikli iş adamı Ahmet Özkan, Germencik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdülkerim Topçu, Germencik Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Tuncay Yıldız, Germencik Belediyesi Basın ve Reklam Danışmanı Nihal Çam, Ziraat Mühendisi Esra Şanlı ve ev hanımı Fikriye Dönger'den oluşan jüri önüne çıkan güzeller incir güzeli olabilmek için yarıştı. Yarışmaya bir Germencikli, bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetli, 4 Gürcistanlı ve dört Ukraynalı olmak üzere toplam 10 kız katıldı. Yarışmacılardan  16 yaşındaki Ukraynalı Maricka Mysk jüri üyelerinin çoğunluğunun oyunu alarak incir güzeli seçildi. Yarışmanın ikincisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 18 yaşındaki Ayten Ustam seçilirken, üçüncülüğü ise Germencikli 16 yaşındaki Neslihan Mangırlar seçildi. Birinci olan güzele altın takı seti, ikinciye tek taş yüzük, üçüncüye ise altın kolye hediye edildi. 1'inci olan Maricka'ya tacını Belediye Başkanı Ümmet Akın taktı.
  KUTSİ COŞTURDU
  Yarışmanın ardından sahneye ünlü sanatçı Kutsi çıktı. Germencik halkını coşturan Kutsi herkesin ezbere bildiği şarkılarını teker teker seslendirerek, vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.
  'İNCİRİN TANITILMASI İÇİN UĞRAŞIYORUZ'
  Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, "Bölgemizin anavatanı olan incirin tanıtılması için 4 günlük bir festival programı hazırladık. Bu programı da özellikle incir işletmecisi ve üretici arkadaşlarımızın sesini duyurmak için festivali yurtışına taşımayı uygun gördük. Yurtdışından gelen halkoyun gruplarını burada ağırladık. Önümüzdeki yıl festivalin hazırlıkları 3 ay önce başlayacak. Festival için ayırdığımız bütçenin yüzde 65-70'ini Avrupa'ya ayırmayı düşünüyoruz. Çünkü ihracat yapan firmalar ve yetiştiricilerimiz dahil olmak üzere Avrupa'da çok fazla incirle ilgili sesimizi duyuramadığımızı düşünüyorum. Hem bir ziraat odası başkanı hem de belediye başkanı olarak Aydınımızın ve Germenciğimizin incirini en iyi tanıtabilecek şekilde bir festival düzenlemeyi planlıyoruz" dedi.

guzel.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.