İnsan taciri tutuklandı

İnsan taciri tutuklandı

KUŞADASI'NDA YASA DIŞI YOLLARDAN YURT DIŞINA KAÇMAYA ÇALIŞAN 20 MÜLTECİ İLE 1 İNSAN TACİRİ ELE GEÇİRİLDİ

Gerçek Gazetesi
Kuşadası'nda gerçekleştirilen mülteci operasyonunda yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalışan 20 mülteci ile Türk vatandaşı bir insan taciri ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Kuşadası Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, sabaha karşı 05.00 sıralarında Karaova Mahallesi sahil kesiminde Arı Tur sitesi önünde operasyon yaptı. Operasyon sırasında yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan Filistin Uyruklu TZ, MA, MY, Somali Uyruklu MS, DB, MM, HHM, HMY, AY, EU, MA, BM, MŞB, SAE, Moritanya Uyruklu MÜ, HA, Eritre uyruklu SA ve Fildişi Sahilleri Uyruklu KM, MİY, KJ isimli 20 mülteci ile 35 yaşında T.T. isimli Türk vatandaşı bir insan taciri yakalandı.
Mülteciler ilk sorgulamalarında Türkiye'ye de yasa dışı yollardan girdiklerini ve 1500'er dolar karşılığı anlaştıkları insan tacirleri tarafından Yunanistan'ın Sisam adasına kaçmaya çalıştıklarını itiraf ettiler. Mahkemeye çıkarılan 20 mültecinin sınır dışı edilmesine karar verilirken, mültecileri para karşılığı yurt dışına kaçırmaya çalışan T.T. isimli insan taciri ise tutuklanarak Söke Cezaevi'ne konuldu. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.