İşte Aydın çiftçisinin haklılığını ortaya koyan iki ayrı tablo!

İşte Aydın çiftçisinin haklılığını ortaya koyan iki ayrı tablo!

MENDERES NEHRİ’NİN TAŞKIN SULARI KOÇARLI VE YENİKÖY OVASINI 40 GÜN ÖNCE SULAR ALTINDA BIRAKIRKEN, YÜZLERCE DÖNÜM BUĞDAY SULARA GÖMÜLMÜŞTÜ, 40 GÜN SONRA AYNI BÖLGEDE ELDE ETTİĞİMİZ 2. GÖRÜNTÜDE İSE SULARIN ÇEKİLDİĞİNİ, ANCAK BUĞDAY BİTKİSİNİN SARAR

Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Geçen yıl yaşanan kuraklık Aydın tarımını adeta bitkisel hayata sokarken, Aydınlı çiftçi aynı sıkıntıyı önümüzdeki yıllarda yaşamamak için hala inşaatı devam edilen Aydın’daki Çine Barajı ve Dandalas Barajları ile Denizli’deki Cindere Barajı’nın bir an önce tamamlanmasını istiyor. Özellikle Aydın ve batısında kalan arazilere kurak geçen mevsimlerde su, aşırı yağmurlarda da sel kontrolünü sağlayacak olan Çine Barajı’nın bir an önce tamamlanması Aydınlı çiftçi için hayat-memat meselesi haline geldi.
Aralık ayında yağan aşırı yağmurlar neticesinde Büyük Menderes Nehri taşkın verince Koçarlı, İncirliova, Germencik, Söke ve Didim Ovaları sular altında kalmıştı. 40 gün önce meydana gelen sel baskınları Koçarlı ve Yeniköy Ovaları’nda binlerce dönümlük hububat ekili araziyi sular altında bırakırken, Yeniköy Belediye Başkanı Erdal Arasan Yeniköy Ovası’nın halini kuşbakışı bir noktadan bizlere göstermişti. 40 gün önce objektiflere Koçarlı ve Yeniköy Ovaları’nın sular içerisindeki hali yansırken, aynı yere 2. kez gittiğimizde suların çekildiğini ve buğday bitkisinin sararmaya yüz tutuğunu tespit ettik.


Yeniköy’ün CHP’li Belediye Başkanı Erdal Arasan aynı zamanda çiftçilikte yaptığı için tarımın içerisinde bulunduğu sıkıntıyı bire bir yaşadığını dikkat çekerek, “Geçen yıl yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçilerimiz 1. su dışında sulama yapamadılar. Bu nedenle de rekoltede büyük düşüş yaşandı. Biz Çine Barajı’nın artık tamamlanmasını istiyoruz. 40 gün önce arazilerimiz sular altındaydı. Şimdi Menderes Nehri’nin sularıyla birlikte arazilerimizdeki sularda çekildi. Bununla birlikte de sular altında kalan buğdayların sararıp, yer yer çürüdüğünü gördük. Kurak yıllarda susuzluk, aşırı yağmurlu yıllarda da sel baskınlarına maruz kalmak istemiyoruz. Hükümetin Aydın’daki yatırımları bir kenarı ya bırakıp acilen Çine Barajı’nı tamamlanmasına yoğunlaşması gerekir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.