kaçak inşaatlarla ilgili soruşturma izni

kaçak inşaatlarla ilgili soruşturma izni

Kuşadası Belediye Başkanı’na kaçak inşaatlarla ilgili soruşturma izniİÇİŞLERİ BAKANLIĞI, KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI FUAT AKDOĞAN'A SORUŞTURMA İZNİ VERDİ- KU&

Gerçek Gazetesi
İçişleri Bakanlığı, Karaova Mahallesi'nde kaçak inşaatlara göz yumduğu gerekçesiyle Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ile Kuşadası Belediyesi'nin eski ve yeni fen işleri amirlerine soruşturma için izin verdi.
Şenol Eskin isimli bir vatandaşın Karaova Mahallesi'ndeki Nazilli Sitesi'nde kaçak yapılara göz yumulduğu yolundaki şikayetini inceleyen İçişleri Bakanlığı, görevlerini ihmal ettikleri ortaya çıkan Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ile Kuşadası Belediyesi'nin eski Fen İşleri Amiri Saadet Erdoğan ve İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Müge Bayrak'ın yargılanmasına onay verdi.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay imzalı kararda, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ile eski ve yeni Fen ve İmar İşleri Amirleri Müge Bayrak, Ahmet Karacayılmaz, Yıldız Yavuz, Rebii Bülent Tunçalp ve Saadet Erdoğan hakkında "ön inceleme yapıldığı" belirtildi. Bakanlık kararında şu ifadelere yer verildi: "Yıkıma ilişkin Belediye Encümeni kararlarının uygulanmadığı konusunda ise; Kuşadası Belediye Başkanlığı'nın müfettişliğine sunduğu 8 Ekim 2007 tarih ve 6784 sayılı yazı ve ekindeki liste ve belgelerden, hakkında kesinleşmiş mahkeme kararları da bulunan 108 adet yıkım kararından hiç birinin uygulanmadığı, yıkım işlemlerinin gerçekleştirilmemesinde sorumluluğu bulunan ve görevlerini ihmal ettikleri anlaşılmakla birlikte,12 aralık 2000 tarih ve 4616 sayılı 23 Nisan 1999 Tarihine Kadar İşlenen Suçlardan Dolayı Şartla Salıverilme, Dava ve Cezaların Ertelenmesine Dair Kanun hükümleri kapsamına dahil olmayan, ancak suçun işlenme tarihi itibariyle, yürürlülükten kaldırılan 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 102. maddesinde belirtilen 5 yıllık zaman aşımı süresini doldurdukları anlaşılan ve Fen İşleri Müdürlüğü görevini 1 ocak 1996-25 nisan 1999 tarihleri arasında yürüten Ahmet Karacayılmaz, 26 Nisan 1999- 19 nisan 2000 tarihleri arasında yürüten Yıldız Yavuz ve 20 Nisan 2000- 25 Ocak 2001 tarihleri arasında yürüten Rebii Bülent Tunçalp hakkında soruşturma izni verilmemesine;Yıkım işlemlerinin gerçekleştirilmemesinden dolayı sorumluluğu bulunan ve görevlerini ihmal ettikleri anlaşılan ve Kuşadası Belediye Başkanlığı görevini 1999 yılı Mahalli İdareler Seçimi'nden bu yana yürütmekte olan Fuat Akdoğan, Fen İşleri Müdürlüğü görevini 26 Ocak 2001- 11 Şubat 2004 tarihleri arasında yürüten Saadet Erdoğan ve İmar ve Şehircilik Müdür Vekilliği görevini 12 Şubat 2004 tarihinden bu yana yürüten Müge Bayrak hakkında soruşturma izni verilmesi'ne 4483 sayılı kanunun 6. maddesi uyarınca 30 kasım 2007 tarihinde karar verildi" ifadelerine yer verildi.
- Bu arada, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, kaçak inşaatlara göz yummalarının söz konusu olmadığını belirterek, " Karaova'da söz konusu yerlerle ilgili belediye olarak gerekli tespitleri zamanında yaptık ve yıkım için ilgili kişilere süre verdik. Bu inşaatların çoğu eskiden yapılan inşaatlar. Bakanlık tarafından verilen soruşturma iznine karşı Danıştay'a itirazda bulunacağız. Bu kararın Danıştay'dan döneceğine inanıyorum" dedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.