Kampanya Aydın’da hızla ilerliyor

Kampanya Aydın’da hızla ilerliyor

AYDIN VALİSİ MUSTAFA MALAY, "İLİMİZDE HİÇ OKUMA YAZMA BİLMEYEN KİŞİLERİ OKUR YAZAR HALE GETİRMELİYİZ"

Gerçek Gazetesi
Aydın Valisi Mustafa Malay, toplumun her kesimine okuma alışkanlığının kazandırılması için ülke genelinde başlatılan 'Türkiye Okuyor' kampanyası ile ilgili çalışmaların Aydın'da hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Projenin okuma yazma bilmeyen kişilerin eğitilmesi, bilgisayar kullanımının etkin ve verimli hale getirilmesi amacıyla başlatıldığını kaydeden Malay; tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin kampanyaya destek vermesini istedi.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Vali Mustafa Malay, yaşanılan zaman diliminde insanlığın en önemli ihtiyaçlarından birisinin okumak olduğunu söyledi. Okuma yazma becerinin toplumda yaşayan tüm bireylere kazandırılması gerektiğini ifade eden Malay; okuma alışkanlığının geliştirilmesiyle üreten, düşünen, sorgulayan bireylerin yetiştirilebileceğine işaret etti. Bununla birlikte bilgisayar okur yazarlığı konusunda nitelikli işgücü potansiyelinin de artırılmasının önemine değinen Malay, "Ülke genelinde başlatılan bu kampanya 4 yıl devam edecek. Kalkınmanın en önemli şartlarından biri eğitimli toplum. Bunu başarmak için de bu tip kampanyalarla cehaletin üzerine gitmek ve ortadan kaldırmak zorundayız. İlimizde hiç okuma yazma bilmeyen kişileri okur yazar hale getirmeliyiz. İlköğretim seviyesinde okuma yazma bilmeyenlere de ikinci kademe eğitimi verebiliriz. Hiç okuma alışkanlığı olmayan veya 2 ayda bir kitaptan daha az okuyan kişilerdeki okuma alışkanlığını artırmalıyız. Çocuklara ve gençlere öncelikli olmak üzere bilgisayar okur yazarlığı konusunda eğitimlerimizi sürdürmeliyiz" dedi.
Kampa kapsamında yaklaşık bir milyon nüfuslu Aydın'da okur yazar olmayan kimsenin kalmamasının hedeflendiğin altını çizen Vali Maya, il genelinde yürütülecek çalışmaların geniş katılımlı bir toplantı ile belirlendiğini hatırlattı. Hazırlanan bu raporun kamu kurum ve kuruluşları, meslek oda ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilciliklerine dağıtıldığını açıklayan Malay, "Kampanyanın başlamasından itibaren il genelindeki nitel ve nicel veriler ve faaliyetlerin takibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek. İlçe ve il sekreteryalarında toplanacak olan veriler değerlendirildikten sonra, merkez yürütme kuruluna iletilerek çalışmalar izlenecek" diye konuştu.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.