ABDULLAH ZİYA KABAK

ABDULLAH ZİYA KABAK

KAYIP ŞEHİR SÖKE (2)

Söke halkı, her yerel seçimde büyük umutlarla sandık başına gitmişlerdir. Çünkü yarınların modern Söke’sini görmek için.

Parası ödenmiş lakin bir türlü çalıştırılmayan trafik lambalarını görmemek için. Yayaların rahat yürümesi ve kaldırımların istilasından kurtulmak için oy vermişlerdir.

Dere üzerine araçlara tahsis edilen otoparkların yerine ısrarla cadde üzerlerine park edilen araçları, şehir içinde otuz kilometre hız kuralı varken; nedense seksen-yüz kilometre hız yapan motosikletleri görmemek için oy vermişlerdir.

Akşam olunca, sokak lambalarının ışıklarının; köy sokaklarından farklı olması için oy vermişlerdir.

Kömür ocaklarından çıkan siyah renkli pis sularından ve iğrenç kokusundan kurtulmak, dere içinin düzenlenmesi ve su tutulması için... Şimdiye dek pek önem verilmeyen Söke’nin batısına önem verimlisi için oy vermişlerdir.

Seçim öncesi, verilen taahhütlere ve onaylanan nazım planının hayata geçirilmesi ve Söke’nin gece yaşantısını sahil kentleri gibi olması için oy vermişlerdir.

Arada bir de olsa seçilmişlerin halkla muhatap ve düoluk içinde, olması için oy vermişlerdir.

Bahara girdik. Bir ay sonra turizm sezonu açılacaktır. Kim esnaf kim müşteri belli değil. Oysa belediye konunu vardır. Ama nedense kanun maddeleri bir türlü uygulanmıyor neden?  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar