Kaymakam üzerinden siyaset...

CHP'nin Sevim ablası, Söke Kaymakamı İsmail Demirhan'ın atamasını değerlendirmiş. CHP'nin en yetkili ismi konumundaki Sevim ablanın atama ile ilgili değerlendirmesi daha çok eleştirel bir boyuttaydı. Sevim Şahin'in, CHP İlçe Başkanı sıfatıyla AK Parti İlçe Başkanlığını hedef alan açıklamalarını, kaymakam ataması üzerinden siyaset olarak değerlendirdim.


Sevim Şahin, hizmetlerinden dolayı Kaymakam Demirhan'a teşekkür etmiş.


Doğrudur, Kaymakam Demirhan çok kısa zamanda, çok büyük işler yaptı. Bu işlerin en başında, Söke Organize Sanayi Bölgesi'nin geri kalmışlığının sonlandırılması oldu. Bizler, yıllarca uyuşuk, uyuşuk bekledik. Sen, ben kavgalarıyla, siyaset gözeterek bu gibi yatırımları erteledik, kendi kaderlerine terk ettik. Çok kısa sürede bizden biri oluverdi. Söke OSB'ye el attı ve önemli aşamalara gelindi.


Bir de, Söke'ye fakülte kazandırılması konusunda çabaları göz ardı edilemez. Doğma büyüme Sökeli gibi, "Fakülte Söke'nin olmazsa olmazlarından!" yaklaşımıyla hareket etti. On bir ay gibi kısa sürede kendisini sevdirdi. Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) başta olmak üzere Söke'ye yön veren kurum ve kuruluşlarla diyalogları takdir aldı. Daha halkla haşır-neşir olamamışken, ataması gerçekleşti. Biz basın mensupları daha ismini bile doğru yazmayı öğrenememişken tayini gerçekleşti. (Bazen İbrahim yazdığımız oldu, özür dileriz.) Bir de, halkla iletişim kurma fırsatı bulsaydı neler olurdu bilemiyorum!


Her halde, “göndermezük!” nidaları atılırdı.


Sevim Şahin açıklamasında, “…Bürokratların görevlerini yasalara uygun yapmaları yerine, kendi siyasi amaçları doğrultusunda yön vermeye çalışan iktidara ve bundan güç alan, devlet yönetmeyi boyun eğmek zanneden kişilere (her kuşun eti yenmez) dediniz” demiş. Bir de, “…birkaç kişiye de ders verdiğiniz için teşekkürler.” açıklamasında bulunmuş.


Kaymakam Demirhan’ı kutlarken, siyasi iktidarın Söke’deki temsilcilerini de hedef göstermiş. Kaymakam üzerinden siyaset yapmış.


Açıklamasından dolayı aşağıdaki soruları sorma gereği duydum!


Kaymakam Demirhan’ın görevini yasalara uygun yapmasını engelleyen bir yaklaşım mı olmuştur?


AK Parti Söke İlçe Başkanlığı, Kaymakam Demirhan’ı kendi siyasi amaçları doğrultusunda yön vermeye mi çalışmıştır?


Kaymakam Demirhan’ın, “her kuşun eti yenmez!” dediği belirtilirken, hangi siyasetçiler hedef alınmıştır?


Kaymakam Demirhan, birkaç kişi olduğunu belirttiğiniz kimlere ders vermiştir?


Sevim Şahin’in açıklamasındaki iddiaları kendi yorumu mudur, yoksa ikili görüşmede mi bu bilgileri edinmiştir merak ettim.


Kaymakam Demirhan kendisine, bu yönde serzenişte bulunmuş olabilir mi?


AK Parti Yönetimi’nin ve Kaymakam Demirhan’ın yıldızlarının barışmadığı yönünde benim de duyumlarım vardı.


Amaaaaa, Kaymakam Demirhan da bu kan uyuşmazlığını pazarlık konusu yapıp, atamasını Bursa’ya yaptırdıysa hiç etik bir yaklaşım değil.


“Giderim! ama istediğim yere gönderirseniz!” şeklinde yaklaşım sergilediyse bunun adı pazarlıktır.


Söke halkı tüh-vahlarla uğraşa dursun, giden de gönderen de sonuçtan memnun.


Kaymakam Demirhan vali yardımcısı olarak terfi aldı. Bununla da yetinmedi, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde görev yapan kızı Nilüfer Hanım’a olan hasretlerini sonlandırmış oldu. On bir ay önce tercihi Bursaymış, Söke Kaymakamlığı nasip olmuş. Geçte olsa muradına erdi.

Atama yerinin çok istediği Bursa olması tesadüf olabilir mi bilmiyorum, ama bir anne ve baba için bundan daha güzel mutluluk ne olabilir ki.


Söke bereketli bir ilçedir. Evliya Çelebi’nin, “Dağlarından yağ, ovasından bal akar” sözünü hatırlatmak isterim.  Bir verirsen, iki alırsın…

Kaymakam Demirhan’ı, (eğer doğruysa) etik bulmadığım atama pazarlığına rağmen Söke’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. ,Yeni görevinde de başarıla ve mutluluklar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar