KENDİMİZ MİYİZ?

 

      * Yaşam olduğumuz yerle, olmak istediğimiz yer arasında yaşadığımız ‘gel-git’lerle geçip gidiyor. Hem de inanılmaz bir hızla. Yaşamın hızını fark edemiyoruz. Dünyanın evrendeki dönüşünü hissedemediğimiz gibi. Eksiğimiz farkında olamamak.

     * “Farkındalık” öz gücümüzün temelidir. İrademizin gücünü farkındalığımızdan alırız. Güçlü bir irade bizi hedeflerimize az emekle kısa zamanda ulaştırır.  Bu da istediğimiz yerde olmayı kolaylaştırır.

     * İrademizi kuşatan ve bizi durağan kılan; yaşamımızı başka güçlerin yönlendirdiği inancıdır. Yaşadıklarımızın yazgımız olduğunu, kaderden kaçılamayacağını düşündükçe isteklerimiz gerçekleştirmemiz mümkün olmamaktadır çoğu kez. Kadercilik iç potansiyelimizin en büyük engelidir.

    * Çevremizdeki bir çok insan ne yazık ki yeteneklerinin özgüçlerinin farkına varmadan, kendilerini kaderlerine terk etmişler ve yaşamlarını rastlantıların değiştireceği beklentisi içine düşmüşlerdir.

    * Oysa her insan; kendi hayatının efendisi olma çabasını sürdürmeli yaşamını kuşatan engelleri bir bir ortadan kaldırma uğraşısı içine girmelidir. Yaşama tam anlamıyla yerleşmek,  kendi isteklerimize göre yaşamak ve geleceğimize hükmedebilmek bizi, “hayatımızın efendisi” yapar.

   * “Hayatımı  isteklerimle biçimlendirdim.” diyebildiğimizde, “Kendimiz miyiz?” sorusunun yanıtı “Evet.” olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar