KURBAN TOPLUMDA KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİRİR

KURBAN TOPLUMDA KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİRİR

KURBAN TOPLUMDA KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİRİR

Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, “Kurban ibadeti, kişinin Allah’a yakınlaşmasını sağlarken, aynı zamanda toplumda sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlar” dedi.  
  Müftü Kocaoğul, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Bayramlar, geçmişten günümüze içerisinde pek çok güzellikleri barındırır. Bayramlarımızın, sevgi ve coşkunun yanında bizi derin düşüncelere götüren manevi ve hikmetli yönleri vardır. ‘Rabbin için namaz kıl ve kurban kes’ emriyle, sevgili Habibi Hz. Peygamberin şahsında, inananlara ve hatta bütün insanlığa yapılan hitabın analizi üzerinde fikri yoğunluk oluşturuyor. Kurban bayramı ve bayramlar, hayatın yalnızlaştığı ve maddileştiği, dolayısıyla kardeşlik ve yardımlaşmanın unutulmaya yüz tuttuğu zamanımızda, insanî değerlerimizi yeniden kazanmamıza,  toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaşmasına, kulluk bilincimizin canlanmasına vesile olan müstesna zaman dilimleridir. Bayramlar, yalnızlaşan ve en yakınlarına bile zaman ayırmakta zorlanan günümüz insanının bir nebze olsun durup düşünmesine, anlamsız kırgınlıklardan uzaklaşarak çevresindekileri fark etmesine, akrabalık ve komşuluk bağlarını kuvvetlendirmesine imkân sağlayan özel günlerdir.  Kurban ibadeti bizlere, bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşmasını sağlarken, aynı zamanda toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlar. Kurban kesme, kurban edilen hayvanın etinin veya kanının değil, Allah’a olan bağlılığımızın ve sadakatimizin O’nun katına ulaşacağını bilerek yerine getirilir” dedi.
  KESİLEN HAYVANLARA EZİYET ETMEYİN
  Kesilecek hayvana eziyet yapılmaması ve çevre sağlığının korunmasının dini bir görev olduğuna işaret eden Kocaoğul, “Kurban atıkları gelişigüzel yerlere bırakılmamalı, temizliğe özen gösterilmeli, bu amaçla hazırlanmış olan mekânlardan ve teknolojik imkânlardan yararlanılmalıdır.  İlimizde Bayram namazı 4 Ekim 2014 Cumartesi günü saat 07.45’de kılınacaktır. Bayramda aile fertlerimizle bayramlaşacağız. Kurbanlarımızı kesmenin yanında, başta aile büyüklerimiz olmak üzere bütün yakınlarımızı, komşularımızı, akraba ve dostlarımızı, hasta ve kimsesizleri ziyaret etmeliyiz. Bu kaynaşma ve paylaşma gününde, hiç kimseyi bu bayram coşkusunun dışında bırakmamaya özen göstermeliyiz. Bayram coşkusu içinde, sevgi ve ilgiye muhtaçlar olduğunu unutmayalım.  Ailemiz ve sevdiklerimizle birlikte bayram sevincini yaşarken dünyanın farklı coğrafyalarında maalesef zulme uğrayan Müslüman kardeşlerimizi de unutmayalım, Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de, Arakan’da, Afrika’da sadece inançları uğruna işkencelere maruz kalan ve şehit edilen Müslüman kardeşlerimizin de en kısa zamanda refaha kavuşmaları için Rabbimize bol bol dua etmeliyiz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.