KURBANLIK YATIRMADA PRATİK ÇÖZÜM ‘YIKMATİK’

KURBANLIK YATIRMADA PRATİK ÇÖZÜM ‘YIKMATİK’

KURBANLIK YATIRMADA PRATİK ÇÖZÜM ‘YIKMATİK’

Kurban Bayramı’nda zaman zaman vatandaşların kurbanlığı yatırmada yaşadıkları sıkıntılara ‘Yıkmatik’ ile çözüm bulundu.
Yıkmatik sayesinde 10 yaşındaki bir çocuğun bile rahatlıkla kurbanlık hayvanı yıkabileceğini belirten esnaf Mustafa Balkaya, “Yıkmatikler bir zincirle bir kolona takılarak kurbanın 4 ayağını bir araya getirip hayvanı kolay yıkmak için tasarlanmış bir malzemedir. Hayvanın ayaklarından birer tane geçirip 10 yaşındaki çocuk çektiği zaman malı kolaylıkla yıkabilmektedir. Tabii bu hayvan kesiminde rahatlık sağlamaktadır. Bu yüzden herkese almasını tavsiye ederiz” dedi.
Vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını kaydeden Balkaya, “Vatandaşlar önceki senelerde alıştıkları için talep var. Satışlarımız iyidir. Buna benzer iple de yapıyorlar ama bu yıkmatik daha kolay olduğu için bu tercih ediliyor. Yıkmatik yaklaşık 7-8 senedir piyasada” ifadelerini kullandı.
50 yıldır baba mesleği bıçakçılıkla uğraştıklarını belirten Balkaya, vatandaşların bayrama yakın günlerde değil de daha erken bıçaklarını biletmesi gerektiğine değinerek, “Bıçakların keskin olmasını isteriz ki hayvanlara eziyet olmasın. Bayrama yakın malum daha kalabalık olur” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.