Kuşadası kardeş şehri ağırlıyor

Kuşadası kardeş şehri ağırlıyor

Kuşadası, kardeş şehir Gorçe Petrov’lu konuklarını ağırlıyor

Gerçek Gazetesi
Kuşadası'nın kardeş şehri Gorçe Petrov'dan bir heyet Kuşadası'na ziyarete geldi. Kuşadası Belediyesi'nin kardeş şehirlerinden biri olan Makedonya'nın Gorçe Petrov şehrinin Belediye Başkanı Sokol Mitrovski başkanlığındaki heyet, Kuşadası'nda çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunacak.
Kuşadası Belediye Başkan Vekili Abdullah Sarı tarafından karşılanan Makedon heyeti, daha sonra Kuşadası 9. Deve Güreşleri Festivali'nin geleneksel "halı gecesi"ne katıldı. 200 yıllık geçmişi bulunan deve güreşleri kapsamında düzenlenen halı gecesindeki etkinlikleri son derece ilginç bulan Makedon heyeti, Türk kültürünü de yakından tanıma fırsatı buldu.
Kuşadası Kuştur Arena'da yapılacak deve güreşlerini izleyecek olan Gorçe Petrov Belediye Başkanı Sokol Mitrovski başkanlığındaki Makedon heyeti, 19 Aralık tarihine kadar ziyaretlerini sürdürecek. Pazartesi günü belediyeyi ziyaret edecek olan konuklar, daha sonra işadamları ve meslek örgütü temsilcileriyle biraraya gelecek. Konukların ziyaret programı çerçevesinde Efes'teki Meryem Ana'yı da gezecekleri bildirildi. Makedon heyeti temaslarının tamamlanmasının ardından 19 Aralık'ta Kuşadası'ndan ayrılacak. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.