Kuşadası’nda ağaç dikme çalışmaları

Kuşadası’nda ağaç dikme çalışmaları

Kuşadası’nda ağaç dikme çalışmaları

KUŞADASI BELEDİYESİ TARAFINDAN ADAGÖZ İLE DEVLET HASTANESİ BAHÇESİNE 500 ADET AKASYA FİDANI DİKİLDİ
Gerçek Gazetesi
Kuşadası Belediyesinin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yer alan Adagöl çevresi ile Kuşadası Devlet Hastanesi Bahçesine 500 adet akasya ağacı dikildi. Ağaçların 106 adedi hastane bahçesini süslerken, diğerleri Adagöl'ü çevreleyecek.
Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, dikilen ağaçların mevsim şartlarına dayanıklı ve 12 ay yeşil kalan akasya ağacı olarak tercih edildiğini belirterek, "Aşılama mevsimi geldiğinde yapılacak çalışmalar ile ağaçların tamamı 'mor salkımlı top akasya' olarak aşılanacak. Peyzaj mimarları tarafından en güzel kent içi peyzaj bitkilerinden biri olarak kabul edilen bu ağaç türünün, şehrin muhtelif parklarına dikimi devam edecek" dedi.
2008 yılında ağaç dikme çalışmalarının aralıksız olarak devam edeceğini belirten Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, düzenleme yapılan alanlarda ise peyzaj uygulaması yapılacağını bildirdi. Akdoğan "Öteden beri herkesin, her bulduğunu toprağa soktuğu bir dönem yaşanmıştı. İki yıldan bu yana, kent peyzajına ve iklim şartlarına uygun türler ile uygulama yapıyoruz. Bu yıl da bu uygulamadan taviz vermeyeceğiz. Zamanında bataklık kurutsun, karasuluk önlesin diye dikilen Okolaptüs ağaçları şimdi zemin suyunu yok eder hale geldi. Karabiber ağaçları ise yaya yollarını kırıp geçiyor. Yeni bir program uyguluyoruz. Kuşadamız yeni programlar ile çok daha yeşil ve çok daha güzel olacak" dedi.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.