Kuşadası’nda eski çöplük tarih oluyor

Kuşadası’nda eski çöplük tarih oluyor

KUŞADASI KÖRFEZİ KUŞATAK PROJESİ KAPSAMINDAKİ "KATI ATIK YÖNETİM SİSTEMİ" DEPOLAMA TESİSİ İNŞAATI BAŞLIYOR

Gerçek Gazetesi
Katı atık konusunda Kuşadası'nı Türkiye'deki örnek merkezlerden biri haline getirecek olan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisleri (KATSİS) inşaatı başlıyor. Tüm hazırlıklarını bitiren Proje yönetim ve kontrollük ekibi Kuşadası'na gelirken, inşaatı yürütecek olan firmaya yer teslimi yapılıyor.
Proje kapsamında bulunan Kuşadası'ndaki beş adet eski çöp alanının ıslahına hemen başlanırken, yeni sisteme ait iş makineleri, çöp kamyonları ve diğer ekipmanlar alınıyor.
Yatırım Maliyetinin yüzde 70'i ise Avrupa Birliğinden hibe olarak karşılanırken, kalan kısım ulusal ve yerel bütçelerden karşılanacak.
Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, KATSİS sisteminin çağdaş bir turizm beldesinin olmazsa olmazları arasında yer aldığını belirterek, "Kısa bir geçmişte Kuşadası halkının cebinden çıkacak olan 40 milyon dolarlar ile ifade edilerek yapılacağı söylenen dev bir projeyi, mükemmel şartlar ile hizmete sunmanın heyecanını yaşıyoruz. KUŞATAK kapsamındaki Evsel Atık Arıtma Tesisinin de çalışmalarını sonlandırmak üzereyiz. Arıtma tesisinin temelini de bu yaz atacağız. Arıtma tesisimiz de eskiden bize sunulan rakamların çok altında maliyetler ile gerçekleşecek" dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.