Kuşadası’nda kaçak göçmen operasyonu

Kuşadası’nda kaçak göçmen operasyonu

Kuşadası’nda polis ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda toplam 37 kaçak göçmen ele geçirildi. Olaylarla ilgili olarak Türk vatandaşı iki insan taciri de gözaltına alındı.


Gerçek Gazetesi

Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri Karaova Mahallesi’nde yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Sisam adasına kaçma hazırlığı içerisinde olan 6 kaçak göçmen ile onlara yardımcı olan insan taciri iki kişiyi ele geçirdi. Kuşadası’ndaki ikinci kaçak göçmen operasyonu ise sahil güvenlik ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Kuşadası Körfezi’nde devriye görevi yapan Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı’na bağlı ekipler, lastik bir bot ile yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Sisam adasına kaçmaya çalışan 31 kaçak göçmeni yakaladı. Kaçak göçmenler daha sonra Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne teslim edildi.
Bu arada, Kuşadası’nda iki ayrı operasyonda ele geçirilen toplam 37 kaçak göçmen Pasaport Kanunu’na muhalefet suçundan hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Türkiye’ye de yasa dışı yollardan girdikleri belirlenen kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmelerine karar verdi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.