Kuşadası’nda otellere imar affı getiren meclis kararına itiraz

Kuşadası’nda otellere imar affı getiren meclis kararına itiraz

TURİSTİK TESİSLER İLE BAZI İKİNCİ KONUTLARA İMAR AFFI GETİREN BELEDİYEMECLİS KARARINA, KUŞADASI KENT MECLİSİ TARAFINDAN İTİRAZ EDİLDİ

Gerçek Gazetesi
Kuşadası'nda aralarında ünlü 5 yıldızlı otellerin de bulunduğu turistik tesisler ile bazı ikinci konutlara imar affı getiren Belediye Meclis kararına, Kuşadası Kent Meclisi tarafından itiraz edildi.
Bilindiği gibi, Kuşadası Belediye Meclisi 5 Aralık 2007 tarihindeki toplantısında, imar komisyonunun raporu doğrultusunda aralarında Belediye Başkanı Başkanı Fuat Akdoğan'a ait Club Akdeniz Tatil Köyü ve Pamay Apart Oteli ile Korumar Otel, Grand Önder Otel, Pine Marin Otel ve Carisma Otel'inde bulunduğu 7 turistik tesise ek imar hakkı getiren imar plan tadilatı talepleri kabul edilmişti. Turistik tesis taleplerini yanı sıra ikinci konut olarak bilinen yazlık sitelere ait ek imar hakkı talepleri de görüşüldüğü toplantıda, Kuşadası Belediye Meclisi üyeleri 10 yazlık sitenin yeni imar hakkı taleplerini de onaylamıştı.
Kuşadası kamuoyunda imar affı olarak değerlendiren ek imar hakkı talepleri, büyük yankı uyandırmıştı. Kuşadası Kent Meclisi, 7 turistik tesis ile site ve kooperatifler ek kat ve yoğunluk tanınmasının yanı sıra, aykırı yapılaşma sonucu ortaya çıkan "kat, yoğunluk ve çekme mesafesi ihlallerinin affı yönündeki" 05 Aralık 2007 tarihli belediye meclisi "İmar Plan Değişikliği" kararlarına itiraz etti. Kuşadası Kent Meclisi Başkanı Av. Dr. Bülent Tokuçoğlu, Kuşadası Belediye Başkanlığı'na 16 sayfalık itiraz dilekçesi verdi. Av. Dr. Tokuçoğlu, Dilekçede, meclisin "imar değişikliği içeren" kararlarındaki aykırılıkların tek tek belirtilerek, "yoğunluk arttırıcı olması, fonksiyon değişikliği getirmesi ve imar affı niteliği taşıması" gerekçeleriyle, gereği yapılmak üzere itiraz ettik. Alınan kararlar imar affı niteliğinde oysa Belediye Meclisi'nin imar affı gibi bir yetkisi yok. Bunun yanında, Kuşadası'ndaki betonlaşmadan en çok şikayet eden turistik tesis sahiplerinin ve turizmcilerin Kuşadası'nı daha da betonlaştıracak ek imar hakkı talebinde bulunması ve bunu belediye meclisinden geçirmesi son derece düşündürücü. Turistik tesisler ile yazlık sitelere yönelik imar plan tadilatları kesinlikle yasalara aykırı. Tüm tadilat talepleri 25 binlik nazım imar ve çevre düzeni planına aykırı. Yoğunluk artıran ve fonksiyonel değişik içeren bu değişiklikler Kuşadası'nın geleceğini daha da çok betona mahkum etmektedir " dedi.
Bu arada, Kuşadası Belediye Meclisi, Kent Meclisi tarafından yapılan itirazları Şubat ayı olağan toplantısında görüşerek karara bağlayacak.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.