Kuşadası’nda “Sağlıklı Reçel Hazırlama” eğitimi

Kuşadası’nda “Sağlıklı Reçel Hazırlama” eğitimi

Kuşadası’nda “Sağlıklı Reçel Hazırlama” eğitimi

KUŞADASI BELEDİYESİ YEREL GÜNDEM 21 EVİNDE, KUŞADASI TARIM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİYLE SAĞLIKLI REÇEL HAZIRLAMA EĞİTİMİ VERİLİYOR
Gerçek Gazetesi
Kuşadasında sağlıklı reçel hazırlama eğitimi verilmeye başlandı. Kuşadası Belediyesi Yerel Gündem 21 Evi ve Kuşadası Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitim kursuna, sağlıklı koşullarda reçel hazırlama konusunda bilgi sahibi olmak isteyen ve reçel yapımına ilgi duyan çok sayıda Kuşadalı bayan katıldı.
Kuşadası Yerel Gündem 21 Evinde düzenlenen Sağlıklı Reçel Yapma Eğitimine konuşmacı olarak Kuşadası ilçe Tarım Müdürlüğü Ekonomisti Handan Argın katıldı. İlçe Tarım Müdürlüğü Ekonomisti ve eğitmen Handan Argın, sağlıklı reçel yapmanın ve yapılan reçellerin uzun süre saklanabilmesinin püf noktalarının olduğunu söyledi. Eğitim sırasında sağlıklı reçel yapmanın genel özelliklerini ve püf noktalarını katılımcı bayanlarla paylaştığını anlatan Ektonomist Argın, Teorik ve uygulamalı olarak sunduğumuz eğitimimizde, reçelin ne olduğu konusundan başlayarak, sağlıklı şartlarda reçel hazırlama ve muhafaza yöntemleri, hangi mevsimde hangi meyvelerden reçel yapıldığı, reçellerin hazırlanırken hangi yöntemlerden yararlanıldığı, kıvamının belirlenmesinde uygulanan yöntemler, reçellerin usulüne göre nasıl muhafaza edileceği hakkında bilgilerimizi paylaştık dedi. Turunç reçeli yapımı konusunda da ayrıca bilgi veren Argın, pratik olarak turunç meyvelerinin seçimine değinerek, bayanlara turunç reçelinin işlenmesini de uygulamalı olarak gösterdi.
Eğitimin, bayanlara çok yararlı bilgiler sağlayacağına inandığını belirten Kuşadası Yerel Gündem 21 Evi Genel Sekreteri Dr. Ayşe Şerifoğlu da, Eğitim sayesinde, artık hangi mevsimde hangi meyvelerden reçel yapılabileceği ve yapılan reçellerin hangi ortamlarda sağlıklı bir şekilde saklanacağı öğrenildi. Teorik ve uygulamalı olarak aktarılan eğitim sonunda, artık bayanlarımız, gönül rahatlığı ile ve daha sağlıklı reçeller yapacaklar dedi. Reçel yapımı eğitimine katılan ev hanımı Gürel İstencioğlu ise Yerel Gündem 21 Evine ve İlçe Tarım Müdürlüğü Ekonomisti Handan Argına katkılarından dolayı teşekkür ederek, Eğitim sayesinde, reçel yapımı konusunda çok yararlı bilgilere sahip oldum. Özellikle mevsimlere göre hangi meyvelerden reçel yapılabileceği ve reçelleri saklama koşulları konusunda anlatılan bilgileri keyifle dinledim. Bundan sonra, hem daha çeşitli hem de daha sağlıklı reçeller yapacağım dedi.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.