LOST; SIR DOLU ADA

Dünyada milyonlarca insanı ekran başına kitleyen, inanılmaz sadık izleyicileri ile birçok eleştirmen tarafından Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi dizisi olarak gösterilen Lost hakkında ben de bir şeyler yazmak istedim.

Şu bir gerçek ki, ben öyle dizi izleyen ya da takip eden bir insan değilim. Bu konu hakkında inanılmaz seçici olduğumu belirtmek isterim.

2000'li yıllar içerisinde denk geldiği müddetçe izlediğim South Park, ardından tanıştığım Prison Break ve Heroes haricinde beni izlemeliyim dedirtecek kadar etkilemeyi başaran bir dizi ile karşılaşmamıştım. Zaten Prison Break ve Heroes'un ilk sezonlarında aldığım tadı diğer sezonlarda almayı başaramadım.

Tam DVD kiraladığım dükkanın sahibi ile bu konu hakkında konuşurken bana; "Neden Lost'u izlemediğimi" sorup ve ısrarla tavsiye ettiğini söyleyince, ben de 6 sezon sürecek merak duygusunun ilk temelini o anda atmış oldum.

En önemlisi de benim söylediğim olayın 6 yıl önce değil, sadece 4,5 ay önce gerçekleşmiş olmasıdır.

Evet 4,5 ay öncesinde çıktığım Lost yolculuğunda, 6. yani final sezonuna kadar ulaşmayı başardım.

Çoğu zaman kendime iyi ki, haftadan haftaya takip etmemişim ve orjinal DVD'leri sayesinde bu diziyi izlemişim diyorum.

Dizide cevaplanması gereken soruların beklenmesi ve birikmesi merak duygusunun inanılmaz bir boyuta ulaşmasına sebep olduğundan, kesinlikle bir çırpıda izlemek bana daha cazip geldi.

6 yıldır sabırla bekleyen ve bir çığ gibi büyüyen fan kitlesinin gün geçtikçe artmasını işte bu merak duygusu sağlamıştır.

Ilk bakışta uçak kazası geçiren yolcuların düştükleri Ada'daki yaşam mücadelesi ve kurtuluş çabalarının anlatıldığı bir dizi olarak gözüksede, Ada'nın sırları, uzay zaman teorileri, geçmiş ve gelecek derken her ilerleyen bölümde sizi tamamiyle içine çeken bir başyapıtın yazılmış olduğuna şaşıracaksınız.

Her yeni bölümde bulduğunuz cevaplar haricinde Jacop'un kim, siyah dumanın ne olduğu ve finalin nasıl olacağı gibi bir çok soru işareti ile final sezonuna gelmiş olduk.

Bunlarla beraber basındada çok ses getiren, ABD başkanı Barrack Obama'nın yıllık ulusa sesleniş konuşmasının Lost final sezon 1. bölüm ile aynı zamana denk gelmesi sonucu, Obama'nın konuşmasını Lost fanatiklerinin üstün baskısıyla başka güne aldığı gerçeğini düşünürsek, fanatik Lost kitlesinin final ile birlikte düşeceği boşluktan nasıl kurtulacağı sorusuda büyük bir önem arz ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar