ABDULLAH ZİYA KABAK

ABDULLAH ZİYA KABAK

MAHALLE VE KÖY MUHTARLARI

 

Mahalle ve köy muhtarları, seçildiği beldeden sorumludur. Ne var ki muhtarlarımız, her şeyi devlet kurumlarından bekliyorlar. Böyle olunca da rutin işler haricinde hizmetler, yıllarca beklemeye alınıyor.

Mahalle muhtarların rutin görevlerinden ötesinde mahallesine yapacak yararlı bir yığın hizmetler getirmelidir. Ama nedense yaptıkları icraatlar pek gözükmüyor. Oysa devlet, muhtarlara görevlerini madde madde vermiştir. Ben sadece iki maddesini yayınlamak istedim.

Tarih: 2007–04–30 madde 3- cadde, sokak ve meydan levhalarını zam zam kontrol ederek eksik ve bozulmuş olanları belediyeye bildirerek yapılmasını sağlamak.

Madde 10- mahallede yapılan ve yürütülen hizmetlerle ilgili görüş bildirmektir. Bunların hangisi oluyor? Eğer oluyorsa, lütfen basınla paylaşın. Oysa mahalleler arasında rekabet olması gerekir.

Yenikent mahallesine olan hizmetler, diğer mahallelere niçin olmuyor? Eğer diğer mahallelere eşdeğer yatırımlar olmuyorsa, birinci sorumlusu mahalle muhtarınındır.

Yolların bozukluğu, sokak lambaların bariz yanışları veyahut bozuk olanlar. Çöplerin zamansız alınmaları. Son günlerde cadde ve yollar, bozulup elektrik kablolarının döşendikten sonra gelişigüzel kapanışı. Bu konu birilerinin sorumluğunda olmasına rağmen, nedense görmezlikten gelindiğini görmekteyiz.

 Mahallesinden sorumlu muhtarlar, mahallenin eksiklerini ve yapılması gerekenleri bir dosya halinde yetkili mercilere iletmesi gerekmektedir.  Mahalleler arası rekabet olursa, o ilçe dengeli kalkınır. Yoksa mahalleler arasında uçurumlar oluşur. Toplumsal çürükler meydana getirmiş oluruz.  Mahalleler arası dengesizliği kaldıracak olan sivil toplum      örgütlerimizden olan mahalle muhtarlarımıza; oldukça ağır görevler düşmektedir

Önceki ve Sonraki Yazılar