Mahmut Esat Bozkurt Araştırma Merkezi oluşturuluyor

Mahmut Esat Bozkurt Araştırma Merkezi oluşturuluyor

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN İLK ADALET BAKANI KUŞADALI MAHMUT ESAT BOZKURT ADINA KUŞADASI TİCARET ODASI YENİ HİZMET BİNASI'NDA ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULACAK

Gerçek Gazetesi
Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Adalet Bakanı, Kuşadalı Mahmut Esat Bozkurt anısına, Kuşadası Ticaret Odası'nın yeni hizmet binasında bir araştırma merkezi kurulacak.
Daha önce oluşturulan 'Kuşadalı M. Esat Bozkurt Çalışma Grubu', Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan'ı makamında ziyaret ederek , yapımı devam eden ticaret odası yeni hizmet binasında Mahmut Esat Bozkurt adına kalıcı bir mekan düzenlenmesi talebini iletti. Çalışma Grubu'ndan Mahmut Esat Bozkurt'un kızı Gün Tekant, Nail Topal, Süleyman Arslantürk, Akan Evren, Mustafa Dinçoğlu ve Ahmet Altunsoy tarafından ortak imzayla iletilen talep, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan tarafından da olumlu karşılandı.

Mahmut Esat Bozkurt'un kızı Gün Tekant'ın da bizzat katıldığı çalışmalar srasında, Mahmut Esat Bozkurt'un Kuşadası'nda tanıtılması; eserleri, fotoğrafları ve özel eşyalarından toplanıp sergileneceği bir aratırma merkezi oluşturulması fikri benimsendi. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Mahmut Esat Bozkurt'un Kuşadası'nın yetiştirdiği en önemli devlet adamı olduğunu belirterek, ticaret odası bünyesinde böyle bir çalışma yapmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi. Oluşturulacak merkezde Mahmut Esat Bozkurt'un özel eşyalarının da sergileneceğini kaydeden Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, "Yeni hizmet binamızın inşaatı hızla devam ediyor. Mayıs ayında hizmete açmayı planlıyoruz. Yeni binada kullanıma hazırladığımız 300 kişilik bir toplantı salonu yanısıra, Kuşadası'nın almanağı sayılabilecek derleme ve tarih çalışmalarını da planlıyoruz. Mahmut Esat Bozkurt ile ilgili araştırma merkezi de bunlardan biri olacak" dedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.