Mehmet Erdem, “İkizdere’ye ödenek çıkarıldı”
AKP Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, baraj alanında bulunan İkizdere köyünün kamulaştırılması için 4 milyon YTL. ödenek çıkarıldığı müjdesini verdi.
Arif Akçay
Gerçek Gazetesi
AKP Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, baraj alanında bulunan İkizdere köyünün kamulaştırılması için 4 milyon YTL. ödenek çıkarıldığı müjdesini verdi.
Erdem, yaptığı açıklamada özetle; "İkizdere Barajı'nın gövde inşaatı tamamlanmıştır. Baraj su tutmaya başladıktan sonra İncirliova ilçemizin köyleri ile ba ğlantı yolu ve İkizdere Köyü'nün sular altında kalması söz konusu olacaktır. Alternatif yol güzergahı ile İkizdere Köyü'nün yeni yerleşim sahasına taşınması için gerekli 10 Milyon YTL. bütçenin 6 milyon YTL:likm kısmı yılbaşında açıklanmıştı, şimdi ise 4 milyon YTL:ek ödenek çıkarılmıştır. Köyün yeni yerleşim sahasına taşınması için önünde herhangi bir engel kalmamıştır. İkizdere köylülerimizin beklentilerine cevap verilmiş olup, projenin süratle ilerleyebilmesi için imkan sağlanmıştır. Hedefimiz en hızlı şekilde İkizdere Barajı'nda su tutulmasını sağlamaktır" dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.