Mesleki Eğitim Merkezleri öğrenci kayıtları devam ediyor

Mesleki Eğitim Merkezleri öğrenci kayıtları devam ediyor

AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MURAT TANER: - "AYDIN'DA 131 MESLEK DALINDA ÇIRAKLIK ÖĞRENCİSİ KAYDI YAPILACAK"


Gerçek Gazetesi
Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Murat Taner yaptığı açılama ile, Aydın Mesleki Eğitim Merkezi'nin 2007-2008 eğitim öğretim yılı kayıtlarının devam ettiğini duyurdu. Taner, okuduğu okuldan mezun olmamasına rağmen istihdam edilememiş kişilerin, mesleki eğitim merkezinde verilen eğitimlerden faydalanarak, nitelikli işgücüne dahil olabileceğini belirtti.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Taner, 3308 sayılı Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında 2007-2008 eğitim öğretim sezonunda Aydın'da 131 meslek dalında mesleki kursların açıldığını söyledi. Bu kurslara 18 yaşının üzerinde olan ilköğretim okulu, lise, yüksek okul ve fakülte mezunu kişilerin başvurabileceğini belirten Taner, "Örgün eğitim sisteminden ayrılmış ve tamamladığı halde istihdam için gerekli niteliklere sahip olmayan veya bir meslek sahibi olup meslek değiştirmek isteyenleri iş hayatında istihdam imkanı bulunan görevlere hazırlamak, ilgi alanlarına, yeteneklerine ve sektörün gereksinim duyduğu niteliklere uygun olarak meslek edinmelerini sağlamak için, 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamındaki, 131 meslek dalında kurslar açıldı. 260 saatlik kurs programları başarı ile bitiren kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Verilen sertifikalar, Denklik Yönetmeliğince istenen süreleri SSK'lı olarak çalışan kursiyerlerimize de kalfalık ve ustalık belgesi düzenlenecek" dedi.
Tüm öğretim durumlarında ve her bir meslek dalında en az 15 kişilik grupların oluşturulması halinde öğrencilerin eğitime alınacağını hatırlatan Murat Taner, kursların hafta içi 17.30'dan sonra ve Cumartesi, Pazar günleri verileceğini açıkladı. İlköğretim mezunlarının mesleklerine göre 2 ila 3 yıl çıraklık eğitime alınacağına değinen Taner, lise ve daha üst düzeyde genel eğitim almış olanların ise 1 ila 1,5 yıl çıraklık eğitimine tabi tutulacağını kaydetti. Taner, kurslara katılmak isteyenlerin gerekli evrakları hazırlayarak bir an önce Aydın Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne müracaat etmeklerini istedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.