MHP'DE GÖVDE GÖSTERİSİ

Bugün pazartesi… Yepyeni umutlarla yeni bir haftaya başlıyoruz. Geçtiğimiz hafta içinde alınan seçim kararı, siyasi gündemi oldukça hareketlendirdi. İlçemizde hafta boyu en hareketli siyasi parti, MHP idi. Milletvekili aday adaylarının açıklandığı basın toplantıları, MHP İlçe Teşkilatı'nda hareketli anların yaşanmasına neden oldu.
Özellikle MHP Kadın Kolları Başkanı Günnur Er'in milletvekili aday adaylığının açıklandığı basın toplantısı, partili-partisiz birçok Sökeliyi MHP'nin yeni lokaline çekti.
Günnur Er'in yazılı metinden yaptığı konuşması duygu yüklüydü. Çünkü çocukluğunda oturduğu konutta ve geniş aile çevresinde, hep MHP konuşuldu, MHP'den söz edildi. Yani Günnur Hanım, açıkça söylemese bile, "MHP benim beynimde, ruhumda oluşan şartlı bir reflekstir" dedi.
Bilindiği gibi Günnur Er, merhum Prof. Dr. Mehmet Er ve geçenlerde kaybettiğimiz Nihat Eröz'ün yeğenidir. Zaten ailenin gündeminde hep MHP oldu.
Kısacası MHP, Günnur Er'e, Günnur Er de MHP'ye çok yakıştı. Tertemiz, siyasette hiç yıpranmamış saygıdeğer hanımefendinin yolu açık olsun. Kaderde varsa olur.
MHP'nin ikinci milletvekili aday adayı Recep Şenoğlu, bugüne kadar aktif siyaset yapmadı. Ama o doğuştan bir siyasetçi. Hani bazı insanlar doğuştan meziyetlidir ya, işte Recep Şenoğlu'da onlardan biri. Ateşli bir karakter yapısı içinde yaptığı konuşma, dinleyenleri coşturdu. Bakın Şenoğlu neler söyledi…
"Birileri gibi zihinleri ipotekli, heyecanları rehinde, yürekleri mühürlü olmayan, kısır ve basit menfaat kavgaları peşinde koşmayan, günü birlik yaşamayan(…) yani yeri geldiğinde Yunus olup gönüllerle buluşan, yeri geldiğinde Fatih olup hainlerle uğraşan, öznesi insan, nesnesi devlet, yüklemi demokrasi, cümlesi ise millet diye özetlenen Milliyetçi Hareket Partisi'nin siyasetine..." diye özlü sözlerle sürüp giden ateşli bir konuşmaydı.
Şenoğlu'nun konuşmasına başlarken okuduğu şiir de onun ateşli yapısıyla birebir örtüştü.
"Bırak beni haykırayım
Susarsam sen matem et
Unutma ki şairleri haykırmayan bir millet
Sevenleri toprak olmuş öksüz çocuklar gibidir"
Kısacası Recep Şenoğlu, ele avuca sığmayan yapısıyla, milletvekili seçilirse, ilçemize çok büyük faydaları olur. Şenoğlu'nu anlatmaya başladığım ilk satırlarda işaret ettiğim gibi, o doğarken politikacı doğmuş. Yeter ki önü açılsın. Ama bu yolun nasıl açılacağını bilenlerden değilim. Gördüğünüz gibi, yine söz dönüp dolaşıp kadere geldi.Sanki kaderleri yazanlar bizler değilmişiz gibi, başarısızlıklarda bütün suçu ona yükleriz. Nasip…diyelim ve bekleyelim.

UZUNIRMAK ELEŞTİRDİ
Hafta sonunda ilçemize gelen MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti iktidarını, rakamsal veriler eşliğinde kıyasıya eleştirdi.
Uzunırmak, "Böyle usta söylenen doğru bir yalan görmedim" diye söze başladı ve Hazine Müsteşarlığı verilerine dayanarak Türkiye'nin iç ve dış borç stokunu rakamsal verilerle anlattı. Sekiz yılda AKP iktidarının Türkiye'ye yüklediği borcun ne olduğu resmen ortaya çıktı.
Ancak çizilen pembe tablolarla hiç ilgisi olmayan sonuçlar bunlar. Belgeler sahte mi, değil.. Hazine Müsteşarlığı'nın 2010 yılı 2. çeyreğine ait rakamsal veriler şöyle;2002 yılında toplam borç 221.2 milyar dolar. Bunun 91.7 milyar doları iç borç; 129.5 milyar dolar dış borç!
"2009 yılında dış borç 487.4 milyar dolar, iç borç 219.2 milyar dolar, dış borç 268.2 milyar dolar"
"2010 toplam borç 509.6 milyar dolar, iç borç 243.2 milyar dolar, dış borç 266.4 milyar dolar"
Sonuç; 1923-2002 arası Türkiye'nin toplam borcu 221.2 milyar dolar. 2002-2010 arası toplam borç 509.6 milyar dolar.
Fark; "8 yıllık AKP iktidarının Türkiye'ye yüklediği borç toplamı 288,4 milyar dolar…"
MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'ı bu açıklamaya iten neden şu;
Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 15 Şubat 2011 tarihinde TBMM AKP grubunda yaptığı konuşmada, "Siz pislediniz, siz borçlandınız, biz sizin borçlarınızı ödüyoruz. Siz borçlandınız biz ödüyoruz. Artık bizim IMF ile işimiz yok. Göreve geldik, 23.1 milyar dolar IMF'ye borcu bize MHP, ANAP, DSP iktidarı devretti. Şimdi 6.1 milyar dolar borcumuz var"
Sayın Başbakanın bu değerlendirmesinin yanlış olduğunu kanıtlamak isteyen Uzunırmak, Hazine Müsteşarlığının iç ve dış borç stoğunu gösteren belgeye dayanarak yapılan tebliğin yanlış olduğunu iddia ediyor.
Ve Ali Uzunırmak Söke İlçe Teşkilatı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin iyi yolda olmadığını, ekonomi sıcak parayı bulamadığı gün iflas edeceğini, Türkiye'nin kendisine düşen mirası çoktan sattığını, üretmeyen ancak tüketen ve kredi ile yaşayan bir ülke haline geldiğini ve özet olarak, "Türkiye ithalata dayalı bir ekonomi modeli ile nasıl kalkınır?" diye sorguladı.
Sanırım önümüzdeki günlerde karşılıklı olarak eleştiri dozları artacağa benziyor. Bekleyelim, görelim.

SON DAKİKA
AK Parti Genel Merkezi’nden aldığı davet üzerine Ankara’ya giden Mehmet Koyuncu’dan iyi haberler var. Dün akşam saatlerinde beni telefonla arayan Koyuncu, AK Parti Genel Merkezi’nde yaptığı görüşmenin olumlu sonuç verdiğini ve pazartesi günü (bugün) genel merkezde milletvekilli aday adayı başvurusunu yapacağını söyledi.
“Sıralama konusunu grüştününüz mü?” şeklindeki sorum üzerine ise şunları söyledi:
“Beni Ankara’ya davet eden ilgililere, beni şu sıraya koymazsanız ben yokum diyemezdim. Listenin seçilebilir yerinde yer alacağıma inanıyorum”

Önceki ve Sonraki Yazılar