MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI

Milletvekili Genel Seçimleri’ne yaklaşık 3 ay kaldı. Ülke tam anlamıyla seçim sathı mahiline girdi. Seçim Kanunu uyarınca dün Adalet, İçişleri ve Ulaştırma Bakanları görevden alındılar. Bu görevlere, her seçim döneminde olduğu gibi bürokratlar atandı. Milletvekili aday adaylarının da 18 Mart’a kadar başvurularını yapmaları istendi.

Söke’de mensup olduğu siyasi parti adına aday adayı olacak birçok siyasinin adı geçiyor. Bilindiği gibi, MHP’den Günnur Er ile Recep Şenoğlu, CHPadına eski İlçe Başkanı Sevim Şahin yaklaşık 2 ay önce milletvekili aday adaylığını açıklamıştı. Bunun dışında CHP’den başka bir açıklama yok. Ama partide aday adayı sayısı önümüzdeki günlerde artış gösterecek. Mesela Mehmet Semerci ve Osman Ünsal’ın aday adaylığına kesin gözle bakılırken, bu isimlere eski CHPİlçe Başkanı Erkan Polat da katılabilir. Çünkü kulislerde sık sık Erkan Polat’ın adı geçiyor.

12 Haziran seçimlerinde ilçemizden en iddialı isim AKParti adına aday adayı olmaya karar veren eski müsteşar Mehmet Koyuncu... Yıllarca devletin en üst mevkilerinde görev yapan bir insanın Söke’den milletvekili aday adayı olması AK Parti için bulunmaz bir fırsattır. Daha önceki köşe yazılarımda sayın Koyuncu’nun görev yerlerini satır başlarıyla vermiştim. Kendi ifadesi ile Koyuncu’nun milletvekili aday adaylığına giden yolda, şimdi Ak Parti’de milletvekili olan eski bürokrat arkadaşları aramış ve teşvik etmişlerdir. AKParti Genel Merkezi’nden gönderilen adaylık başvuru formlarını da onlar göndermişlerdir. Kısacası Mehmet Koyuncu iki ay önce hiç aklına gelmeyen milletvekili adaylığı ile karşı karşıya gelmiştir. Artı sayın Koyuncu bir siyaset adamından çok, kendi dalında uzman olan bir bürokrat, bir şirketin genel müdürü ve yeri geldiğinde dönemin Başbakanına danışmanlık yapmış bir teknograttır. Milletvekili seçilirse, siyasi yapısıyla değil, uzman olduğu dalda mevcut iktidara, dolayısıyla içinden çıktığı topluma büyük faydaları dokunur. Söke’de yıllardır bir milletvekilini Ankara’ya gönderememenin sıkıntısını yaşıyoruz. Hele Ankara’ya göndereceğimiz milletvekili, iktidar partisinden olursa, çok iyi sonuçlar alınır. Ancak bir sorun var: Mehmet Koyuncu’nun milletvekili aday adaylığı gündeme geldiği günden beri bazı AKParti taraftarlarının yürüttüğü olumsuz kampanyalara üzülmemek elde değil. Ancak AKParti İlçe Yönetimi’nin Mehmet Koyuncu’ya bakış açısı çok farklı. Dün İlçe Başkanı Hasan Turhan ile yaptığım telefon görüşmesinde, yönetimin Koyuncu’nun adaylığına sıcak baktığını, müsteşar ve Başbakan danışmanlığı yapmış bir şahsın AKParti’yi tercih etmesinin teşkilatı onurlandırdığını söyledi. Teşkilatın verdiği bu mesajı alan Mehmet Koyuncu bugün AKParti İlçe Teşkilatı’na giderek, Başkan Hasan Turhan ve diğer yöneticilerle tanışacak.

AKParti’den ikinci milletvekili aday adayı Tanju Karaçancı olacak. Bilindiği gibi Karaçancı yaklaşık bir ay önce basın mensuplarına verdiği sabah kahvaltısında, milletvekili aday adaylığını açıklamıştı. Söke’de Tanju Karaçancı’yı herkes tanır. Sanayi çarşısı esnaflarından 2007 Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde AKParti İlçe Başkanlığını yürütüyordu ve seçim ortamında görevinden istifa ederek, milletvekili aday adayı olmuştu. Yani Tanju Karaçancı potansiyel bir milletvekili adayıdır.

Milletvekili aday adayı olmak ve hele listenin ön sıralarında bulunarak, milletvekili seçilmek çok kolay bir iştir... Ama bu kolaylıkları yanyana getirip, bu şansı yaratmak hiç de kolay bir değildir.

Ne diyelim?

Kaderinde varsa olur...

Önceki ve Sonraki Yazılar