MOBESE hayata geçiyor

MOBESE hayata geçiyor

Başkan Özekmekçi: Protokolü imzalayıp kısa sürede ihaleye çıkmayı hedefliyoruz

Gerçek Gazetesi
Söke Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı dün saat 14.00'den itibaren yapılırken, gündemde bulunan bir çok konu görüşülerek karara bağlandı. Toplantıya Rahmi Akmazlar, Meryem Toptay ve Mustafa Ertok mazeretleri nedeniyle katılamadılar.
Toplantıda şehir merkezinde bulunan marangoz, demirci, aleminyum doğramacı gibi Gayri Sıhhi Müessese (GSM) ruhsatıyla çalışan 40 civarında esnafa Belediye Encümeni'nin esnaflarla toplantı yaptıktan sonra verilecek süreyi belirleme yetkisi verildi. Yenikent Mahallesi'nde ismi bulunmayan bazı cadde ve sokaklara isim verilmesi konusu İmar Komisyonu'na havale edildi. Belediye Meclisi Kültür ve Sanat Komisyonu ve Kadın Komisyonu'nun 2008 yılının ilk altı ayında düzenlemeyi planladığı etkinlikler hakkında bilgi verilerek, Belediye Meclisi'nce kabul edildi.
Bazı imar tadilatları da görüşülerek karara bağlandıktan sonra, çalışmalarına 2008 yılı içinde de devam edilecek olan Akıllı Kent Sistemi Projesi (AKOS) çalışmaları için İmar İşleri Müdürlüğü bütçesinden Bilgi İşlem bölümüne 200 bin YTL. Aktarma yapılması karara bağlandı.
Bazı dış ülkelerde belediyecilikle ilgili olarak yapılacak toplantılara katılacak kişi sayısının belirlenmesi Belediye Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu'na havale edildi.
Ayrıca Mobese sisteminin kurulabilmesi için Başkan Necdet Özekmekçi'ye Söke Belediyesi adına Emniyet Genel Müdürlüğü ve Söke Kaymakamlığı ile protokol imzalama yetkisi verildi.
Mobese çalışmalarında gelinen mesafe hakkında bilgiler veren Başkan Necdet Özekmekçi özetle, "Biz Söke'de kameralı sistem kurulabilmesi için ilk kez 2004 yılında bir çalışma yapmıştık. O dönem Torbalı'yı örnek almayı planlıyorduk. O zaman o sistemin maliyeti 700 milyar lira civarında çıkınca öncelik sıralamamızdan çıkarmıştık.
2006 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Türkiye çapında yaptığı çalışmalarla konu tekrar valilik aracılığıyla gündeme geldi. Giderin yarısının Emniyet Genel Müdürlüğü Yarısının da yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarınca karşılanması gündeme geldi.
Ancak sistemin nasıl kurulacağı belirsizdi. Sonradan Emniyet Genel Müdürlüğü Türk Telekom ile bir anlaşma yaparak ücretsiz frekans tahsisini gündeme getirince maliyetler azaldı. Rakam telafuz etmek istemiyorum, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce Söke için hazırlanan 19 kameralı projeyi gerçekleştirebilmek için çalışmalar yapmıştık. Proje giderleri için bazı sivil toplum kuruluşlarının katkısı yine gündemde.
Bugün alacağımız karar ile Belediye Başkanı olarak bana Emniyet Genel Müdürlüğü ve Söke Kaymakamlığı ile potokol imzalama yetkisi vermiş oluyorsunuz.
Bundan sonra teknik şartname hazırlanarak Belediye öncülüğünde ihaleye çıkacağız.
Tüm bu işlemler için tarih veremiyorum ama bu yıl sonuna kadar sistemin Söke'de kurulmuş ve çalışmaya başlamış olabileceğini söyleyebilirim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.