Mobese Kamera Sistemi yeniden ihaleye çıkıyor

Mobese Kamera Sistemi yeniden ihaleye çıkıyor

KUŞADASI KAYMAKAMI MUSTAFA ESEN, DAHA ÖNCE İPTAL EDİLEN KUŞADASININ MOBESE KAMERA SİSTEMİ İHALESİNİN 10 OCAK TARİHİNDE YENİDEN GERÇEKLEŞECEĞİNİ AÇIKLADI - KUŞADASI BELEDİYESİ, MOBESE KAMERA SİSTEMİNİN ALTYAPISIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Gerçek Gazetesi
2 yıldır bir türlü gerçekleşmeyen Kuşadasının mobese kamera sistemi yeniden ihaleye çıkıyor. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, gecikmeli de olsa Kuşadasını Türkiyenin en modern mobese kamera sistemine kavuşturacaklarını belirterek, belediye tarafından altyapı çalışmalarına başladığını söyledi
Bilindiği gibi, Kuşadasında 2,5 yıl önceki bombalı saldırıların ardından kurulması planlanan mobese kamera sisteminin daha önce yapılan iki ihalesi de iptal edilmişti. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, tüm hazırlıkların tamamlandığını ve belediyenin fiberoptik kablo döşeme ile direk dikimi çalışmalarına başladığını kaydederek, teknik ihalenin ise 10 Ocak tarihinde Saat: 14.00de Kuşadası Emniyet Müdürlüğü binasında yapılacağını söyledi. Kuşadasında asayiş olaylarında büyük başarı sağlandığını ve bu başarının kamera sisteminin kurulmasıyla daha da artacağını kaydeden Kaymakam Esen, Daha önce iki kez ihaleye çıkan Kuşadasının mobese kamera sistemi ihaleleri teknik nedenlerle iptal edilmişti. Ancak, hem maddi hem de teknik anlamda tüm hazırlıkları tamamladık. Kuşadası Belediyesi de sistemin ilk ayağını oluşturan altyapı çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. 10 Ocakta yapılacak ihalenin ardından kazanacak firma hemen çalışmaya başlayacak ve turizm sezonunda önce mobese kamera sistemi faaliyete girecek dedi.
Bombalama olaylarının ardından zamanın Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koçun 500 bin YTL gönderdiğini kaydeden Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kültür ve Turizm Bakanlığının dışında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından önce 250 bin, ardından da 200 bin YTL gönderildi. Kuşadasının genelini kapsayacak mobese kamera sistemi ile olumsuzluklarla mücadelemiz daha kolay olacak. Çünkü, Kuşadasına kurulacak sistem, Türkiyedeki en modern ve en son teknolojinin kullanıldığını bir sistem olacak diye konuştu.
Bu arada, Kuşadasının mobese kamera sistemiyle ilgili ilk aşama çalışmaları da Kuşadası Belediyesi tarafından başlatıldı. Kuşadası Belediyesi ekipleri, Güvercinada Caddesi ile Marina arasında ve İnönü Bulvarında fiberoptik kablo ve direk dikim çalışmaları tüm hızıyla yürütüyor. Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, mobese kamera sisteminin altyapı çalışmalarını belediye olarak üstlendiklerini belirterek, Mobese sistem Kuşadası için büyük önem taşıyor. Bu nedenle belediye olarak biz de bu çalışmaya gerekli katkıyı sağladık. Kaymakamlığımız ve Emniyet Müdürlüğümüz ile koordineli bir çalışma yaparak ihale önce altyapı çalışmalarını başlattık. Turizm sezonuna mobese kamera sistemi ile gireceğiz. Bu nedenle, şehir içerisinde yaptığımız ve yapacağımız kazılar nedeniyle vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.