Muhsin Örnek; Mart ayında tüm desteklemeler ödeniyor
Muhsin Örnek; Mart ayında tüm desteklemeler ödeniyor
Yılmaz ÖLMEZ
Gerçek Gazetesi
Tüm Ülke genelinde çiftçi ve besicilere yönelik gerçekleşen Doğrudan Gelir Desteği, Yem desteği, Süt ve Buzağı desteği ve Buğday desteği Mart ayı içerisinde tek kalemde ödenecek.
Hükümetten yapılan açıklamaya göre bu desteklemelerin yanı sıra Mazot ve Gübre desteklerinde aynı kalem içerisinde ödenecek.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan çiftçilere yönelik desteklemelerin toplam tutarının 1,8 milyar YTL olduğunu açıklarken Söke ziraat odası başkanı Muhsin Örnek ,”Bu desteklemelerin Mart ayı başında ödeneceğini öğrendik. İnşallah Mart ayının ilk haftasında ödenir. Fakat bu desteklemeler çok geç kaldı. Pamuk, Ayçiçeği, Mısır ve zeytinyağı desteklemeleri henüz belli değil. Başbakan bu ürünlerin desteklemelerini de Mayıs ayında ödeneceğini açıklamıştı. Bizde bu desteklemelerin biran önce ödenmesini istiyoruz. Çünkü geçen yıl kuraklık yaşayan vatandaşımızın cebinde kuruş kalmadı. Borçları var. Aksi takdirde büyük çıkmaz içerisinde olan vatandaşımız borç batağından çıkamaz. Çalıköy’de bir çiftçimizin intihara teşebbüs ettiğini hepimiz biliyoruz. Aydın genelinde tüm çiftçi ve köylü bitik durumdadır” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.