E. TURGUT TEKİN

E. TURGUT TEKİN

MUHSİN YAZICIOĞLU’NU YOLCULARKEN

 

 

Muhsin YAZICIOGLU

Büyük Birlik Partisi - Sivas 

Muhsin Yazıcıoğlu, 31 Aralık 1954'te  Sivas  Elmalı Köyü'nde doğdu.  Babasının adı Halit, annesinin adı Fidan'dır. 

Veteriner Hekim; Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ni bitidi. 

Selçuklu Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı Genel Başkanlığı görevini üstlendi. Büyük Birlik Partisi Kurucusu Üyesi ve Kurucu Genel Başkanı oldu. 

19 ve 20. Dönem Sivas Milletvekili. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı. 

Yazıcıoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır. 


Büyük Birlik Partisi ve Genel Başkanı 23. Dönem Sivas Milletvekili rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nu beklenmedik bir zamanda kaybettik. Acısı büyüktür, boşluğu doldurulamayacak kadar geniştir.

Türkiye, son yıllarda Adnan Kahveci, Recep Yazıcıoğlu ve bugünde Muhsin Yazıcıoğlu gibi üç yetişkin evladını trafik kazası yolu ile kaybetti. Bu üçününde acısı kolay kolay unutulacak gibi değil. Muhsin Yazıcıoğlu'nun 23. Dönem TBMM albümünde yer alan kısa biyografisi şöyle;

Elbette 54 yıllık ömür böyle birkaç satırlık değil. O, herşey den önce bir dava adamı idi. İnandığı davasından onu hiçbir etken geri döndürmedi. İnandığı dava uğrunda savaşa daha genç yaşta ve öğrencilik yıllarında başladı. Ülkemizi bölmeye, parçalamaya, kardeşi kardeşe öldürtmeye başlayanların karşısına koca bir buz dağı gibi çıktı. Düşüncelerini, davasını bazen tek başına, bazende ülkü arkadaşları ile savundu. Bazı partilerin bünyesinde yaptığı çalışmalar ve gençler için kurduğu örgütlerde başarılı oldu. Ama o, hep bir lider olmak, ülkeyi, düşündüğü doğrultuda yönetmek istiyordu. Bu amaçla Büyük Birlik Partisi'ni kurdu ve o partinin Genel Başkanı seçildi. 19, 20 ve 23. dönemlerde milletvekili seçildi. Hakkın rahmetine kavuştuğu şu sıralarda ise Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili idi. O’da diğer parti liderleri gibi Yerel Yönetim Seçimleri için koşturuyordu. 54 yıllık bir hayatın burada, ani ve acı bir kaza ile sonuçlanacağını nerden bilecekti? Hayat ile ölüm arasında çok kısa bir mesafe var. Bu mesafeyi hiç bir kimse önceden bilemez. Ölüm, her canlının tadacağı acı bir şerbettir. Ateş gibi düştüğü yeri yakar. Öyle sanıyorum ki, bu ateş biraz daha büyük oldu ve tüm Türkiye'nin kalbini yaktı. 

Allah'ın taktirine karşı gelinmiyor. O’nun ve arkadaşlarının kaderi, alın yazısı böyle imiş. İnançlı bir insandı. Tanrısına kavuşmak, onun tadacağı en büyük taddı ve tattı. Artık onun için arkasından bir fatiha okumaktan başka birşey kalmadı. Allah, arkalarında kalanlara sabır versin. 

Bir lider, bir başkan kolay yetişmiyor. Politika hayatımızda liderler azdır. Bu da bir liderin kolay yetişmediğinin delilidir. Bir partiyi yoktan var edip iktidar yapmak kolay bir iş değildir. Hele inandığı dava uğrunda her şeyi göze alarak, savaşmak hiçte kolay değil. Allah rahmet etsin. 

Önceki ve Sonraki Yazılar