Nail dede kapı kapı dolaşıp mantar satarak servet sahibi oldu

Nail dede kapı kapı dolaşıp mantar satarak servet sahibi oldu

Nail dede kapı kapı dolaşıp mantar satarak servet sahibi oldu

Nail dede kapı kapı dolaşıp mantar satarak servet sahibi oldu
Gerçek Gazetesi
Aydın'da yıllardır kapı kapı dolaşıp kültür mantarı satıcılığı yapan ve il merkezinde herkesin 'Mantarcı Nail Dede' olarak tanıdığı 65 yaşındaki Nail Öztürk, mantar satışlarından kazandığı para ile zengin oldu. Aydın Tekstil'den emekli olduktan sonra kıt kanaat geçineye çalışırken bir yakının tavsiyesi üzerine bu işe başlayan Nail Öztürk, "Emekli olduktan sonra edindiğim ikinci mesleğimle hem servete kavuştum, hem de sağlığımı koruyorum" dedi.
Aydın'da her gün cadde cadde, sokak sokak dolaşıp kilometrelerce yol kat ederek vatandaşlara kültür mantarı satan Nail Öztürk, bu işten çok iyi para kazandığını söyledi. Bazı kişilerin kendisini tanımadığı için zor durumda olduğunu zannettiği Nail Dede'nin aslında hatırı sayılır bir servet sahibi olduğu da öğrenildi.
Türkiye'de en büyük sorunların başında gösterilen işsizliğin aslında ciddi bir sorun olmadığını ve insanların bir çok işte gurur meselesi yaptığı için çalışmadığını belirten 65 yaşındaki Nail Öztürk, "Herkes ütülü pantolon giyip kravat takarak klimalı odalarda iş arıyor. Dolayısıyla gençler iş beğenmediği için ülkemizde işsizlik en önemli sorunların başında gösteriliyor. 17 yıl önce tekstilden emekli oldum. Emekli param ile zor geçinince ek iş yapmak zorunda kaldım. Bir yakınımın tavsiyesi ile Aydın'da mantar satmaya başladım. 17 yıldır mantar satıyorum. Hayatım en verimli yıllarını, kapı kapı dolaşıp kilo kilo mantar satarak yaşadım. Bu işe başlamadan önce yerde toprak, gökte yaprak hiçbir şeyim yoktu. Şu anda 5 dairem oldu. Hepsini de mantar satışlarından elde ettiğim karla aldım" dedi.
Nail Dede aynı zamanda bu işi sayesinde sağlığına da kavuştuğunu belirterek "Günlük en azından 10 kilometre yol yürüyorum. 17 yıldır devam eden bu yürüyüş sayesinde 65 yaşında olmama rağmen hiçbir sağlık sorunum yok, ikinci işim bana servetle birlikte sağlık getirdi" dedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.