Nazlı; Sıkışan şehir daha da sıkıştırıldı

 

 

24 Mart 2009 Salı günü saat 17.00’de, DEMOKRAT PARTİ Söke Belediye Başkanı adayı  MIZRAP NAZLI, beraberinde belediye meclis üyeleri adayları olduğu halde SÖKE TİCARET ODASI’NDA    projeleriyle ilgili bir sunum yaptı.

Açılış konuşmasını Söke Ticaret Odası Başkanı  SÜLEYMAN TOYRAN yaptı. TOYRAN, özetle;

- Davetimizi kabul edip geldikleri için Sayın Mızrap NAZLI’ya, ekibindeki tüm arkadaşlarına   Söke Ticaret Odası olarak teşekkür ederim. Biz de Ticaret Odası olarak Söke’nin tarıma dayalı bir sanayi ile kalkınacağını düşünüyoruz. Bu amaçla çalışıyoruz. Ancak pek başarılı olduğumuz söylenemez. Önümüzdeki dönemde, Belediye, Aydın Sanayi Odası’nı da yanımıza alarak çalışmalarımıza hız vereceğiz. Fakülte açılması konusunda  çalışmalarımız devam ediyor. Oda olarak mali kaynak aktardık, dedi. Sözü, “DP” adayı Mızrap  Nazlı’ya verdi.

DP adayı Mızrap NAZLI’da, konuşmasına teşekkür ederek başladı:

- Projelerimiz; şehircilik, işsizlik, sosyal aktivite, sosyal yardımlar, eğitim, doğa ve çevre, gençlik ve spor, kültür, sanat, turizm, esnaf sorunları ve diğer önemli sorunlar, ana başlıkları, altında toplanıyor.

Söke’nin en önemli sorunları;

1) Şehir sıkışmıştır. Şehrin dışında yeni   “Cazibe Merkezleri” yaratarak şehri rahatlatacağız. Böylelikle trafik de, rahatlayacaktır. Mevcut caddelere paralel yeni yollar, caddeler  açacağız. Maalesef, Söke’de bunun tam tersi yapılmıştır. Şehir merkezine gereksiz binalar yapılarak şehir daha da, sıkıştırılmıştır. Söke köy görünümündedir. İddia ediyorum, biz yönetime geldiğimizde, Söke’yi  köy görünümünden kurtarıp, modern bir şehir haline getireceğiz.

2) Nazım İmar Planını yeniden gözden geçireceğiz.

3) Belediye Hizmet Binası plandaki yerine yapılmadı. Plan ihlal edilmiştir. Biz otogarın olduğu alana yeni bir Belediye Sarayı yapacağız.

4) Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçirilmesi için azami çabayı göstereceğiz. Biz, Söke’nin kurtuluşunu burada görüyoruz. İşsizliği ancak böyle önleyebiliriz. Belediye Başkanı rutin görevlerinin dışına çıkmalıdır. Vatandaşın her türlü sorununun çözümünde liderlik yapmalıdır. Biz, lider belediye başkanı olmaya geliyoruz.

5) Belediye Başkanı seçildiğim taktirde, kesinlikle sulama birliği başkanı olmayacağım. Sulama Birliği Başkanı  olan  Belediye Başkanı  hiçbir  görevinde başarılı olamaz.

6) Bizim projelerimiz vatandaşlarımız hayatını kolaylaştıran, hayata geçirebilir projelerdir. Bu yüzden bizim projelerimizin kopya edildiğini görüyorum.

7) Pazar yeri kuşa çevrilmiştir. Bir çok pazarcı esnafımız mağdur olmuştur. Biz yönetime geldiğimizde Pazar yerini istasyona doğru genişleteceğiz. Mağdur esnaflarımıza yeni stantlar açacağız, aynı zamanda ev hanımlarımız evlerinde ürettikleri ürünlerini bu alanda pazarlamalarını sağlayacağız.

8) Söke Çayını ve Fevzipaşa Çayını ıslah edeceğiz, buralara güzel görünüm kazandıracağız, piknik alanı haline getireceğiz.

9) Koyuncuoğlu Pasajını yeninden düzenleyeceğiz. Modern bir görünüm kazandıracağız.

10) Gençlerimiz spor yapmalarını teşvik etmek amacıyla yeni spor alanları açacağız. Özellikle yüzme havuzu yaparak yüzme sporunu geliştireceğiz.

11) Milas Çevre Yolu kenarında yeni alışveriş merkezleri yapacağız. Böylece Söke’nin ekonomisini canlandıracağız, dedi.

Demokrat Parti Söke Belediye Başkan Adayı Mızrap NAZLI, elektronik ekranda projelerini gösterdi. Doğrusu çok etkilendim. Tümü uygulanabilir, ekonomik, Söke’nin çehresini değiştirecek projelerdi.

NAZLI, ekibini birikimli, donanımlı ve güçlü olduğunu, Söke’ye en iyi hizmeti üreteceklerini söyledi. Başta Söke Ticaret Odası Başkanı Sayın Süleyman TOYRAN’a, Meclis üyelerine teşekkür etti, herkesten destek beklediğini belirtti.

Toplantı çok samimi bir havada geçti. Bunda Söke Ticaret Odası Yöneticilerinin etkisi büyüktü. Başkan Sayın Süleyman TOYRAN, her zamanki nezaket ve zarafetiyle konuk severliğini gösterdi. Tabi meclis üyeleri de…

Önceki ve Sonraki Yazılar