NEREDE OLAY ORADA METİN ! NEREDE KAVGA ORADA YAVUZ!

Milletvekilliği döneminde bulunduğu makama yakışmayacak tutum ve davranışları nedeniyle genel merkezin gözünden düşen Metin Yavuz'un MKYK üyeliği sonlandırılmıştı.

Yavuz’un son vukuatı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Aydın ziyareti sırasında MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık ile yaşadığı gerginlik oldu.

Yavuz’un MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık’a protokol sıralarında oturdukları sırada Nazilli ile ilgili bir konuda talimat vermeye kalkışması neticesinde Alıcık tarafından sert ifadelerle cevap verdiği görüldü.

Her vukuatı gündem olan Metin Yavuz için "vukuatların vekili" benzetmesi yapılıyor.
Sayısız vukuatı hâlâ hafızalarda yer alan Metin Yavuz'un bazı vukuatları şöyle...

BURUNKÖY MUHTARINA HAKARET ETTİ
Burunköy Mahallesinde gerçekleşen deve güreşi etkinliğinde, Muhtar Muharrem Kaçar ile kendisini karşılamadığı gerekçesiyle kameraların önünde tartıştı. Yollarına kırmızı halı serilmesini bekleyen Metin Yavuz, Söke Ziraat Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda muhtara ağıza alınamayacak hakaretlerde bulundu.

KARDEŞİ VE YEĞENİ FETÖDEN GÖZALTINA ALINDI
Kardeşi Çetin Yavuz Söke İş Adamları Derneği (SİDER) yöneticilerine yönelik yürütülen FETÖ operasyonda gözaltına alındı. Aynı olayda yeğeni Hasan Yavuz da gözaltına alındı.

PARTİLİLERİN EVLERİNİ TESLİM EDEMEDİ
Söke'ye bağlı Bağarası Mahallesi'nde sahibi olduğu MAYA İnşaat Şirketi bünyesindeki konut projesini tamamlayamadı. Projeye dahil olan kendi partilileri dahil bir çok vatandaş mağdur oldu. Projeyi bitiremeyip, eline yüzüne bulaştırınca başka bir inşaat şirketine devretmek zorunda kaldı.

YAVUZ KUYUMCULUK BİRDEN “ÖZYAVUZ” KUYUMCULUK OLDU.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurumlarına olan yükümlülüklerinden kaçmak için babayadigarı Yavuz Kuyumculuk'ta adres değişikliğine giderek, işletme adresini Yağcılar İşhanında gösterdi. Bir masa ve bir sandalyeden ibaret olan Yavuz Kuyumculuk'un yeni adresine giden Türkiye Cumhuriyeti Devletinin memurları, ödeme talimatı ile ihtarname götüren posta görevlileri muhatap bulamadılar. Devlete olan Gelir Vergisi ve SGK Prim Borçları nedeniyle kendisine ulaşılamadığı için adresinin arandığı ulusal medyada ilân edildi ve haber konusu oldu. Metin Yavuz Devlete olan borçları nedeniyle hile yolunu seçti ve “Öz Yavuz Kuyumculuk" şeklinde ünvan değişikliğine gitti. Ünvan değişikliğine gidilen İstasyon Caddesindeki Öz Yavuz Kuyumculuk'ta şirket sahibi de bir çalışan yapıldığı için adrese gidenler hiç bir şey yapamadılar. Alacaklı konumundaki kurum, kuruluş, şahıs işletmeleri "hem ünvan hem de sahip değişikliğine gidildiği için sonuç alamıyoruz" diyorlar.

KARDEŞİNİN ADI FETÖ İTİRAF VE İTİRAFÇISININ İFADE TUTANAĞINDA
4,5 yıl Güney Afrika'da kaçak hayatı yaşayan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) sanığı Şahin İlgi “Etkin Pişmanlık Yasası”ndan faydalanma talebinde bulunmuş ve ifadesinde AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un kardeşi Çetin Yavuz’dan bahsetmişti. Ankara’da güvenlik güçlerine teslim olan Şahin İlgi çok sayıda kişinin ismini vermiş, bu isimlerin arasında AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un kardeşi Çetin Yavuz ve yeğeni Hasan Yavuz da yer almıştı.MAK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un kardeşi Çetin Yavuz için ‘son zamana kadar sohbetlere geldi’ şeklinde ifade veren Şahin İlgi’nin ifadesi gündeme bomba gibi düşmüştü.

YIKOB MEMURUNU DANIŞMANI DARP ETTİ
Aydın'daki ofisine çağırttığı Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) çalışanının boğazını sıktı ve hakaret etti. YİKOB çalışanı Metin Yavuz'un danışmanı tarafından dövüldü. Yetiştirme Yurdunda büyüyen memur saldırı nedeniyle Metin Yavuz'u CİMER üzerinden şikayet etti. Metin Yavuz'a yakınlığıyla bilinen kişiye verilen ihalelerin milyonlarca TL. olduğunu açıklayan YİKOB memuru tüm ihalelerin bu kişiye verilmesinin tesadüf olmadığını söyledi. Metin Yavuz'un talebiyle onlarca ihaleyi bu kişiye vermek zorunda kaldığını açık açık söyledi. Metin Yavuz'un ofisine çağırılma sebebinin de ihaleler konusunda bilgi almak olduğunu belirtti. Yaşananlara MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık bizzat şahit oldu ve müdahale etti.

GENSORU HAZIRLANAN İLK VEKİL
Metin Yavuz'un bir özelliği de Milletvekili dokunulmazlığı kaldırılması için hakkında gensoru hazırlanan ilk Aydın Milletvekili olması. Vukuatların adamı Metin Yavuz ismi şimdilerde Türkiye'nin dört bir yanındaki arı yetiştiricilerinin mağdur edilmesiyle anılıyor.

REFERANS GÖSTERİLEREK ARICILAR MAĞDUR EDİLDİ VE BU DURUMA GÖZ YUMDU
Ucuz şeker vaadiyle para toplayan Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu (TAHAB) Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu isimli şahıs tarafından TAHAB Onursal Başkanı ilan edilen AKP Aydın Düz Milletvekili Metin Yavuz referans gösterilerek arı yetiştiricilerinden ucuz şeker vaadiyle toplanan paralar buhar oldu. Paralarının iadesini ya da şekerlerini isteyen arıcılar mağdur. Mustafa Sarıoğlu tarafından "AKP Aydın Düz Milletvekili Metin Yavuz yanımızda" şeklinde algı yapılarak kandırılan arı yetiştiricileri isyanlarda. TAHAB Onursal Başkanı Metin Yavuz Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu'nun ucuz şeker vaadlerinin paylaşımını sosyal medya hesabından yaptı. AKP Aydın Milletvekili Rıza Posacı tarafından Metin Yavuz uyarıldı ancak sonuç alınamadı. AKP'den dışlanmış Mustafa Sarıoğlu konusunda uyarılara kulak tıkayan Metin Yavuz AKP'ye büyük zarar verdi.

KİRA BORCUNU DA ÖDEMEDİ
Atilla Paksoy isimli vatandaş, kiracısı olan AKP Aydın Düz Milletvekili Metin Yavuz'u kira ödemelerini yapmadığı için icraya verdi. Bu olay Söke'de çok konuşuldu. Duyanlar inanmadı ancak olay gerçekti ve Metin Yavuz Yenidoğan Mahallesi'ndeki dükkan sahibine kira ödemelerini yapmamıştı. Uyarılara da olumlu cevap vermeyen Metin Yavuz bir kez daha icralık oldu.

Her vukuatı gündem olan Metin Yavuz için neden "vukuatların vekili" benzetmesi yapılıyor şimdi anladınız mı?
Sayısız vukuatı hâlâ hafızalarda yer alan Metin Yavuz'un vukuatnamesinde daha neler neler var ve o AKP milletvekili.
Metin Yavuz Aydın'da AKP'yi temsil ediyor.
AKP ve Metin Yavuz ismi bir arada.
Aydın seçmeni herşeyi görüyor, biliyor ve zamanı gelince elbette değerlendirecektir.
Bekleyip göreceğiz...

Önceki ve Sonraki Yazılar