Öğrencilerin ulaşım sorunu çözüldü

Öğrencilerin ulaşım sorunu çözüldü

AYDIN'DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİN ULAŞIM SIKINTISINI ÇÖZMEK İÇİN BÜYÜK KAPASİTELİ ARAÇLAR ALINDI, PROJE SAYESİNDE, ADÜ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ'NİN ULAŞIM SORUNU DA ÇÖZÜLMÜŞ OLDU

Gerçek Gazetesi
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) merkez kampusunda öğrenim gören öğrencilerin şehir için ulaşımda yaşadıkları sıkıntıların önüne geçmek için ADÜ ve Aydın Belediyesi tarafından hazırlanan ortak bir çalışma yapıldı. Çalışma kapsamında pilot uygulama için satın alınan üç adet yeni şehir içi yolcu taşıma aracının tanıtımı yapıldı. Aydın Belediyesi önünde yapılan tanıtıma Belediye Başkanı Ortekin, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Tuncal, Aydın Şehiriçi Minibüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın ve davetliler katıldı.
Belediye Başkanı İlhami Ortekin yaptığı açıklamada, il merkezindeki ulaşım sorununu azaltacak projeler hazırladıklarını söyledi. ADÜ rektörlüğü ile yaptıkları görüşmeler sonunda ilk etapta üniversite öğrencilerine yönelik bir uygulama yapacaklarını ifade eden Ortekin, uygulamanın kısa bir süre içerisinde tüm şehir içi ulaşımına yaymak istediklerini açıkladı. Bu amaçla ilk etapta 48 yolcu kapasiteli üç adet araç alındığını belirten Ortekin, “Bu araçlarımız şimdilik sadece üniversite hattında ve öğrenci sirkülasyonunun yoğun olduğu saatlerde servise çıkacaklar. Üç ay gibi kısa bir sürede bu araçların sayısını 20'ye yükseltmek istiyoruz. Amacımız kısa bir süre içerisinde şehir içinde servis yapan 160 aracın 80'ini bu yeni araçlarla yenilemek. Yavaş yavaş otobüs taşımacılığına dönerek şehir içi ulaşım sıkıntısını çözmek istiyoruz. Böylece trafik yoğunluğunun ve kazaların azalacağına inanıyoruz. Hem bu sayede şuan hat parasını güçlükle ödeyebilen esnafımızın da gelirini artırmış olacağız” dedi.
ADÜ merkez yerleşkesinde eğitim gören yaklaşık 4 bin öğrencinin her gün şehir içi araçlarını kullandığına işaret eden Rektör Boylu da, küçük kapasiteli araçlar nedeniyle öğrencilerin uzun süre beklemek zorunda kaldığını kaydetti. Bu sıkıntı nedeniyle öğretim görevlilerinin ilk derslerden verim alamadıklarına işaret eden Boylu, “Araç sıkıntısı nedeniyle öğrencilerimiz ya derse geç kalıyor ya da ilk derse hiç giremiyorlar. Biz bu durumu yetkililere ilettik. Onlar da sağ olsunlar hemen bir çözüm yolu buldular. Hem bu sayede tamamlanmak üzere olan yeni tıp fakültesi hastanemizin olası bir ulaşım sorunu da şimdiden çözümlemiş olduk” sözlerine yer verdi.
Yapılan konuşmaların ardında Başkan Ortekin ve Rektör Boylu birlikte, yeni araçları inceleyerek beğendiklerini söylediler. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.