Oliva Gıda, 3. İhracatını Çin’e gerçekleştirdi

Oliva Gıda, 3. İhracatını Çin’e gerçekleştirdi

Oliva Gıda, 3. İhracatını Çin’e gerçekleştirdi


Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Geçtiğimiz hafta en son Rusya"ya 10 tonluk organik zeytinyağı ihracatında bulunan Oliva Gıda, bu kez de Çine"e ihracat gerçekleştirdi.
Çin"e gönderilecek olan 10.5 ton organik zeytinyağının tırlara yüklenmesi esnasında Söke Ticaret Odası Başkanı Reşat Anya ve Yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
Söke-İzmir Karayolu üzeri Gaye Sanayi Sitesi Karşısı"nda bulunan zeytinyağı fabrikasında kendi ürettikleri organik zeytinyağının 3. ihracatını gerçekleştiren firma yetkilileri, Almanya ve Rusya"dan sonra Çin"e de ilk parti olarak 10.5 ton zeytinyağı gönderdiler.
“TALEP ÇOK SERMAYE KISITLI”
ETKO organik tarım sertifikasyon firması tarafından denetlenen Söke, Çine, Dalama ve Şahnalı"daki toplamdaki 2700 dönüm zeytinlikten tamamen organik usüllerle elde edilen organik zeytinyağını kendi tesislerinde ürettiklerini belirten firma yetkilisi Servet Altay, “Şu ana kadar yurtdışına toplamda 40 tondan fazla ihracatta bulunduk. Çok yoğun talepler alıyoruz ancak hepsini yetiştirmemiz mümkün değil. Talep çok sermaye kısıtlı” şeklinde konuştu.
Söke"deki zeytin varlığındaki memecik türünün yoğun olmasının organik zeytinyağı için büyük şans olduğunun altını çizen Altay, “Söke organik zeytinyağı için ideal ağaç türüne sahip zengin bir coğrafyada bulunuyor. Üreticilerimizi bilinçli organik zeytinciliğe özendirmeliyiz. Bu noktada STK"lara büyük iş düşüyor. Bizden yardım için talep bulunulduğunda da girişimler için destek de bulunmaya hazırız” dedi.
“ABD, KANADA, İRAN VE
MALEZYA"YA DA İHRACAT
GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
5-7 Eylül tarihleri arasında İstanbul"da gerçekleşecek olan İstanbul"daki Gıda Fuarı"na katılacağını belirten Altay, “İran ve Malezya"daki bazı firmalar da bizden denetlemek amacıyla organik zeytinyağı göndermemizi talep ettikler. Geçtiğimiz süreç dahilinde ABD ve Kanada"ya da örnek gönderdik. İlerleyen süreçte bu ülkelere de ihracat gerçekleştirmemiz mümkün olacak” diye konuştu.
“OLİVA GIDA,
İFTİHAR KAYNAĞIMIZ”
Söke Ticaret Odası üyesi Oliva Gıda"nın Çin"e ihracat yapmasının Söke için büyük bir gelişme olduğunun altını çizen Söke Ticaret Odası Başkanı Reşat Anya, “Dünya"nın dört bir yanına ihracatta bulunan Oliva Gıda, Söke Ticaret Odası"nın iftihar kaynağıdır. Söke"de üretilen organik zeytinyağının Çin"den talep alması odamız ve Söke için de bir gururdur. Firma sahibi Servet Altay"a teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. ABD, Kanada ve diğer ülkelere de gönderilen örneklerle taleplerin daha da sürecek olmasını ihracatın gerçekleşmesi adına çok olumlu buluyoruz. Söke"deki istihdam ölçeğine doğrudan katkıda bulunmaları ve Söke"de üretilen organik zeytinyağını dünyanın dört bir yanına ihraç etmelerini cidden takdirle karşılıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.