Otogarda bayram dönüşü çilesi

Otogarda bayram dönüşü çilesi

Otogarda bayram dönüşü çilesi

Otobüsler, otogar girişinde kilometrelerce kuyruk oluştururken, duruma isyan eden yolcular ise valizlerini alarak yürümeyi tercih etti.

4 günlük Kurban Bayramı tatilinin son gününde İstanbul'a dönüş çileli başladı. Uzun süren yolculukların ardından memleketlerinden İstanbul'a dönen vatandaşlar, otogarda yoğunluk oluşturdu. Bayram dönüşünde Esenler Otagarı’na girmeye çalışan otobüsler kilometrelerce kuyruk oluştururken, otobüsteki yolcular otogara ulaşabilmek için saatlerce bekledi.

Beklemekten sıkılan yolcular otobüslerden inerek yürümeyi tercih etti. Yasak olmasına otobüs sürücüleri vatandaşların ısrarı üzerine yol ortasında yolcuları indirmek zorunda kaldı. Otobüsten bavullarını alan yolcular, otogara yürüyerek gitti. Otobüslerden bavullarını alan vatandaşlar, demir bariyerleri aşarak karşı yolda taksilere binmek için tehlikeye aldırmadan karşıya geçti.

Her sene aynı çileyi çektiklerini belirten vatandaşlar, duruma "Trafik çok yoğun beklemekten sıkıldık. Çocuklarla perişan olduk. Çocuklar da durmuyor. Mecburen indik yürüyoruz. Saatlerdir bekliyoruz. İnmezsek daha da bekleyecektik. Her sene aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Buna çözüm bulunmasını istiyoruz" dediler.

Otogarın bayram yoğunluğunu kaldıracak düzeyde olmadığını belirten otobüs sürücüleri ise "Bayramlarda ek seferler yapılıyor. Otogar yetersiz. Her sene aynı çileyi bizde yolcularla birlikte çekiyoruz. Yolcular perişan oldu. Çocuklar da perişan. Otogar ya Anadolu ve Avrupa olarak ikiye bölünsün yada biran önce yeni otogar yapılsın" ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.