Özekmekçi bir dönemlik başkan mı?

 

 

 

Yazın kavurucu sıcağını iyiden iyiye hissetmeye başladık. Bunaltıcı sıcak hava nedeniyle sahil beldeleri dolup taşıyor. Özellikle memur kesimi yıllık izinlerini kullanıyor. Basın mensuplarına tatil lüks. Pazardan pazara denize gidebilirsek ne ala. Şöyle ağız tadıyla pazar tatilimizi geçirelim isteriz o da olmaz. Deniz kenarına gideriz ve daha denize adımınızı atmamışızdır, çalan cep telefonuyla bir habere gitmek durumunda kalırız. Ya da önemli bir görüşmeye…

Ne de olsa gazeteci yorulmaz, acıkmaz, uyumaz, eğlenmez. Hele bu saatten sonra tatille işimiz olmaz.

Gündem yoğun. Yerel seçimlere 9 ay kalmış. Basın mensupları için artık start verildi. Siyasetçiler için ise; daha 6 ay var. Seçime son üç ay kala belediye başkan aday adaylarının isimleri resmi olarak belli olmaya başlar. Hangi parti kiminle seçime gireceğini kamuoyuyla paylaşır. Şu anda adaylığı kesin olan bile “Ben belediye başkan aday adayıyım” demiyor. Açıklamaktan kaçınıyor. Çünkü siyaset tehlikeli bir meslek. Erken öten horozun başını keserler…

İyisimi temkinli olmalı, soranlara “Aday değilim!” denilmeli ve renk verilmemeli.

Şu günlerde Söke CHP’de Necdet Özekmekçi’nin aday olup olmayacağı merak ediliyor. 2004 yerel seçiminde CHP adayı olarak ipi göğüsleyen Necdet Özekmekçi, zaman zaman aday olmayacağı yönünde mesajlar veriyor.

Söke Belediye Başkanı seçildikten sonra, “Ben bir dönemlik belediye başkanıyım, ikinci bir dönem için aday olmayacağım!” şeklinde iddialı bir açıklamada bulunmuştu.

Bakalım sözünde duracak mı?

Başkan Necdet Özekmekçi, Söke Ovası Sulama Birliği başkanlık seçimi için de iddialı bir söylemde bulunmuş ve “Ben çiftçi değilim, topraktan ve üretimden anlamam. Birlik Başkanı çiftçi kökenli olmalıdır. Benim işim Söke’yi en iyi şekilde yönetmek olmalıdır” demişti.

Söylemiyle yaklaşımı aynı olmadı. Sağ gösterip sol vurdu. İstemem yan cebime koyun taktiği yürüttü. Basın mensupları da inandılar. “Görevden nasıl kaçarsın! Çiftçinin sana ve belediyenin makinelerine ihtiyacı var.” şeklinde yayınlar yaptılar.

Başkan Necdet Özekmekçi’nin verdiği sözden geri adım atabilmesi için bilerek veya bilmeyerek yayın yaptılar. Neticede de Necdet Özekmekçi Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı oldu.

51 aydır bu görevde ve maaş almakta…

Yukarıdaki satırlarda da belirttiğim gibi, “İstemem yan cebime koyun!” oldu.

Diyeceğim odur ki, “Ben bir dönemlik belediye başkanıyım!” sözünü de unutacak olması gayet normaldir.

Başkan Özekmekçi; dost sohbetlerinde, siyasi sohbetlerde henüz adaylığını açıklamadığını ve belkide aday olmayabileceğinin sinyallerini veriyor.

CHP’nin muhalif kesimi de, Başkan Özekmekçi’nin aday olup olmayacağı konusuna kilitlenmiş bir halde bekliyorlar.

Muhalif kesimde iki görüş hakim!

Bir görüş aday olmaması yönünde, diğer bir görüş te aday olması yönünde…

Aday olmasını istemeyen muhtelif partilileri; “Adaylıktan çekilsin! Başka bir aday ismiyle seçime girilsin! Biz de başka bir partinin adayına oy atmak zorunda kalmayalım” diyorlar.

Aday olmasını isteyen muhalif partilileri; “Necdet Özekmekçi’nin adaylığında seçime gidilsin! 4,5 yıllık görev süresince yarattığı erozyonu görsün. Seçimin yalnız başına kazanılamayacağını, ekip ve kadro işi olduğunu anlasın.” diyorlar.

Yani boyunun ölçüsünü alsın istiyorlar…

Başkan Necdet Özekmekçi partililerince haksızlık yapmakla ve vefasızlıkla suçlanıyor.

2004 yerel seçimlerinin kazanılmasında en büyük pay sahibi konumundaki Yusuf Günal başkanlığındaki yönetim kurulunun istifa etmesinden sorumlu tutuluyor.

2,5 aylık Erkan Polat başkanlığındaki yönetim kurulunun da geçtiğimiz aylarda istifa etmesinden sorumlu.

Küskünler, kızgınlar, muhalifler hergeçen gün sayıca arttılar. Çember genişledikçe genişledi. İşi zor…

CHP’li muhaliflerin 2009 yerel seçiminde kullanacakları oyların adresi partileri mi yoksa başka bir parti mi olacak göreceğiz.


CHP’DE LEVENT TUNA İDDASI

Erkan Poalat’ın Necdet Özekmekçi tarafından istifaya zorlanması sonrası boşalan CHP Söke İlçe Başkanlığı için Levent Tuna’nın ismi gündeme gelmişti. Bu ismi ilçe başkanı olarak öneren de 2009 yerel seçiminde DSP’den aday olacağı söylenen Turgut Türkoğlu idi. Eski bir partili ve SHP’den belediye başkan adayı olan Levent Tuna ismi tabii ki kabul görmedi.

Kimine göre, Necdet Özekmekçi bu ismi kendisine rakip gördü ve çekindi kimine göre de parti üyesi olmadığı için bu formül hayata geçmedi. CHP Söke İlçe Başkanı Sevim Şahin ve beraberindeki heyet geçtiğimiz günlerde Levent Tuna’ya işyerinde bir ziyarette bulundu. Kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden olan bu ziyaretle ilgili olarak siyasi kulislerde çok şeyler konuşuluyor. Rivayete göre; Levent Tuna’ya, “Senin adaylığında belediye seçimine girmek istiyoruz” denilmiş…


CHP Söke İlçe Başkanı Sevim Şahin, ziyaretin amacının küskünlerin ve partiden istifa edenlerin kazanılması ve partiye davet edilmelerine yönelik olduğunu söylese de dilin kemiği yok, ağzı olan konuşuyor.


Ziyaretin sebebi; yıpranmış bir adayla seçime gidilmemesi düşüncesi mi? yoksa Necdet Özekmekçi muhaliflerinin başka bir partinin adayını desteklemelerinin önüne geçme formülü mü? ya da iddialar dedikodudan ibaret mi?


Bunun da cevabını zaman gösterecek…

Önceki ve Sonraki Yazılar