Özekmekçi Karataş'ın huzurunu kaçırdı

Söke Belediye Başkanlığı seçimi için zaman azaldıkça siyasi partiler arasındaki yarış ta kızışıyor. Başkan adaylarının listelerine yazacakları meclis üyesi adaylarının isimleri merak konusu! Bugünlerde en çok tartışılan isim Refik Karataş!

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Karataş'ın geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız CHP saflarına katılması tepkilere neden oldu. Söke'deki siyasi parti başkanları ve belediye başkan adayları hop oturup hop kalktılar. Kooperatif başkanlığı görevinden istifa etmesini isteyenler de oldu, kınayanlar da... Refik Karataş'ın CHP'ye üyeliği yine CHP içindeki İrlandalılar tarafından kamuoyuna sızdırıldı???


...hatta kontenjan üyesi olacağı da...

...hatta 750 TL. olan üyelik başvuru ücretini yatırdığı da...


...Kendisinin ve ailesinin Yenidoğan nüfusuna kayıtlı olduğu da...


Söke'de oy kullanamayacağı için kendisine oyu yok... Eşinin de yok... Çocuklarının da...


Buradan da anlaşılacağı gibi, hedef Karataş'ın başkanı olduğu kooperatifin üyelerinin oylarına sahip olmak. Cumartesi günü kooperatif genel kurulu yapıldı. Görüldü ki, Karataş üyelerine hakim. Üyeler neredeyse Karataş'ın ağzının içerisine kaçacak. CHP'ye üye olarak adresini belli etti. Birtek işareti kaldı. O da aday olması halinde gerçekleşecek. Bu da diğer siyasi parti temsilcileri ve belediye başkan adayları açısından taraf olmak olarak değerlendiriliyor. CHP'nin rozetini yakasına taktı enazından seçimlerde meclis üyesi adayı olmaması için uğraşıyorlar.


Seçim sathına girilmişken siyasi patentinin hesabı 29 Mart'tan sonra sorulacak. Müfettişlerin yönetim kurulu başkanlığı görevlerini üstlendiği Söke Şoförler Odası ve Söke Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin hesaplarını didik edecekleri kesin. Aday olmadan huzuru kaçan Karataş'ın aday olması halinde yaşayacakları korku filmi gibi...


Allah şimdiden yardımcısı olsun...


CHP içerisindeki İrlandalılar iyi iş çıkardılar doğrusu...


Başkan Özekmekçi'nin dini gazete Zaman'a özel eki hazırlattığı ve karşılığında da binlerce YTL. ödemede bulunduğunu da bu İrlandalılar marifetiyle öğrenmiştik.


Seçimlere beş kala Başkan Özekmekçi ile İrlandalılar arasında körler, sağırlar birbirlerini ağırlar durumu hakim...


Söke Belediye Başkanı ve 29 Mart'ta yapılacak seçimde yine adaylığını koyan Necdet Özekmekçi'yi partiiçi muhalefet sıkıntıya soktu. Kontenjan adayı olarak düşündüğü Karataş'ın siyasi baskılar nedeniyle geri adım atması halinde karizması zarar görecek. AKP başta olmak üzere MHP, DSP, DP temsilcileri Karataş'a "ya görevinden istifa et ya da meclis üyesi adayı olma" diye baskı yapıyorlar. Baskılar üzerine bunalan Karataş'ın, "yüzde 99 aday olmayacağım, siyaset defterini kapattım" dediğini duyuyoruz. Yüzde 1'lik bir ihtimal daha var ve Necdet Özekmekçi'nin bu oranı ne yönde kullanacağını zaman gösterecek...


Karataş'ı zor durumda bırakmak istemeyip yeni bir kontenjan aday arayışına mı girecek yoksa ''önce can sonra canan'' deyip CHP'den aday olmaya zorlayacak mı? Yani huzurunu daha da kaçıracak mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar