ÖZHAVUTÇU ÇİFTİ KİME HİZMET EDİYOR?!

Sökeli gazeteci Erol Özhavutçu'dan gazetecilik başarısı mı yoksa gizliden gizliye siyasi vuruş mu!!!. 
Hergün gelen şehit haberleriyle yüreğimiz yanarken, AKP milletvekili Mehmet Erdem'in davul-zurna eşliğinde oynamasının görüntüleri sosyal medyada ve yazılı basında günün konusu oldu.
Sökeye bağlı Burunköy mahallesinde gerçekleştirilen keşkek ve daylak etkinliğine katılan AKPli Aydın milletvekili adayı Mehmet Erdem'in tam da şehit haberleriyle sarsıldığımız bir dönemde ciddiyetten uzak görüntüleri tepki çekti. 
Tarafsız!!! gazetecilik adına çok önemli bir habere imza atan AKP ve MHP destekçisi Erol Öhavutçu'yu görüntüleri paylaşması nedeniyle kutluyorum...
Haberin en önemli ayrıntısı ise; Erol Özhavutçu'nun eşinin de sahibi oldukları yayın kuruluşlarında aktif görev üstlenmiş durumda hatta işletmeci konumunda olması. Bayan Özhavutçu'nun bir başka özelliği de AKP Söke ilçe yönetim kurulu üyesi olması. Buna rağmen haberin yapılmış olması nedeniyle Özkavutçu çiftini kutluyorum!

1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala bu görüntüleri kamuoyuyla paylaşmaları hatta mensubu oldukları partinin oy kaybedeceğini bile bile böyle bir haberi yapmaları takdir edilmesi gereken bir yaklaşımdır... 
Ancak kamuoyu şuanda bir başka konuyu da tartışıyor!
Deniliyor ki; Özhavutçu çifti gerçekten gazetecilik görevlerini mi yapmayı tercih ettiler yoksa bu haberin destek verdikleri ve mensubu oldukları AKP'nin zarar göreceğini hesap mı edemediler?!
İşte kafaları kurcalayan ayrıntı burada gizli...
Bir başka ayrıntı ise mide bulandıran cinsten!

Kamuoyunda dillendirilen iddiaya göre; Erol Özhavutçu'nun MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak ile olan dostluğu bu haberin yapılmasında önemli bir etken. Bu dostluğa istinaden gizliden gizliye MHP'ye çalışılması ve AKP'nin zarar görmesi için bu videonun haber yapılıp paylaşılmış olması da olasılıklar arasında yer alıyor. 
Nitekim, Erol Özhavutçu'nun bir arkadaşı ile arasında geçen tartışmada tokatlanması olayını yazılı basın açıklaması ile tek kınayan siyasi Cem Akbudak olmuştu. Yine önemli bir ayrıntı ise; MHP Aydın ikinci sıra milletvekili adayı Mehmet Beliğ Azbazlar'ın kahvaltılı basın toplantısında yaşanmıştı. MHP lehine ve CHP'yi yıpratmaya yönelik, "Sayın Azbazdar'ın desteklenmesi gerektiği ve CHP ile MHP'nin bu yönde anlaştığı hatta bu konuda oturup konuştuğunuz, el sıkıştınız söyleniyor" şeklinde tuzak soruyu soran Erol Özkavutçu olmuştu. Kahvaltıya katılanlar bu tuzak soruya çok gülmüş Azbazdar ise; "Böyle bir şey mümkün olabilir mi! Ne ben ne de partimi temsilen hiç kimse böyle bir görüşmeye katılmamış, böyle bir anlaşma yapılmamıştır" sözleriyle iddiayı anında yalanlamıştı.

Ancak; Cem Akbudak ve Erol Özhavutçu ikilisi arasında tebessüm yaşanmıştı. Bu tebessüm kahvaltıya katılan diğer basın mensupları tarafından fark edilmiş ve manidar bulunmuştu. 
Bu olay yani AKP milletvekili adayı Erdem ve arkadaşlarını zor durumda bırakan, "Neredeyse zil takıp oynayacaklardı" yönünde ağır eleştiriler yapılmasına neden olan bu haberin yapılması, kamuoyuyla paylaşılması gazetecilik adına değilse de kınıyorum...

Ancak; vermiş olduğum iki örnek bu yöndeki şüphelerimi boşa çıkarmıyor.

MHP lehine ve AKP ve CHP’nin aleyhine tuzak soruyu soran Erol Özhavutçu nasıl oluyor da AKP'li olabiliyor?!?!
Eşi AKP'de yönetim kurulu üyesi olan bir kişi böyle bir tezgahın içerisinde nasıl olur da yer alabilir anlayabilmiş değilim!
Benim lugatımda bunun adına ikili oynamak deniliyor. Başka bir adı varsa söyleyin! Ha o kahvaltılı toplantıya bilinçli olarak gönderildiyse de birşey diyemem. 
Böyle birşey var mı yok mu bunu da AKP Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer’e sormak gerek...
Böyle bir ihtimal yoksa da o zaman sayın Fatih Gürer yaşanan bu olayı geçmişte, 7 Haziran seçimi sürecinde olduğu gibi!!! süzgecinden geçirir ve değerlendirir belki!!!

Önceki ve Sonraki Yazılar