Özlemlerimiz son bulmalı

Özlemlerimiz son bulmalı

 

Yaklaşık iki aydır yaşadığımız, geçim derdimizi bile unutturan seçim ortamı sona erdi, bugün hernekadar kesinleşmemiş olsa da hangi partinin ne kadar oy aldığını, iktidara ne kadar yakın olduğunu görebiliyoruz.

 

Seçim sonuçları bu haliyle kimimizde mutluluk yarattı, kimimizde şaşkınlık, kimimizde ise hayal kırıklığı. Aslında bu sonuçlara hiç şaşırmamamız gerekir, çünkü bu sonucu oylarımızla biz tayin ettik.

 

Artık iş yeni seçilen siyasilerimize düşüyor. Uzlaşmacı tutumlarıyla ülkemizi nasıl kalkındırırız, sanayimizi nasıl canlandırırız, tarımda az maliyetle nasıl daha fazla ürün alırız, çalışanlarımıza nasıl insani ölçülere yakışır ücret öderiz, emekliyi ömrünün son yıllarında nasıl mutlu ederiz, okullarımızda eğitim kalitesini nasıl yükseltiriz diye düşünüp çareler aramak ve bu çözümleri uygulamaya sokmak artık seçtiğimiz bu yeni meclisin görevi olacak.

 

Ülkemizin boşa geçirecek beş dakikası bile yok, siyasilerimiz çalışmalarıyla bize örnek olmalı ki, hepimiz bu ülkenin kalkınması, bölünmez bütünlüğünün korunması için kararlı bir şekilde çalışalım.

 

Ben bu yazımı Pazar günü henüz oy kullanma işlemleri bitmeden, özlemlerimi dile getirmek amacıyla yazıyorum ve sandıktan istikrar çıkmasını diliyorum. Ülkemizin sermaye piyasasının yüzde 72'si yabancı devlet ve şirketlerin elinde bulunduğu, yabancı sıcak paracıların gününü gün ettiği, ithalata dayalı montaj sanayinin insanlarımıza sanayi yatırımıymış gibi gibi sunulduğu bu çirkinliklerin artık bitmesini istiyorum. Benim küçük esnafımın bankalardan kullandığı kredilerlerle değil, alınteri dökerek ürettiği ürünler sayesinde mutlu bir şekilde ayakta kalmasını istiyorum. Ev hanımlarımızın bu akşam ne pişirsem acaba kaygısından kurtarılmasını istiyorum. Spor kulüplerimizde sahada oynayanların yarısı değil, hepsinin Türk olduğunu görmek istiyorum Dar gelirli insanlarımızın, işsizlerimizin, kölelik bedeli olarak adlandırılabilecek asgari ücretlilerimizin artık yüzlerinin güldürülmesini istiyorum.

 

Biliyorum bunlar hemen bir günde, bir ayda olmaz. Ancak kurulacak yeni iktidar, ülkemizin, toplumumuzun dertlerine çare olmalı, gözlerimize ışık olmalı, ülkemizin temellerine çelik ve çimento olmalı, artık özlemlerimiz yavaş yavaş son bulmalı.

 

Çok şey mi istiyorum, ne dersiniz?..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar